Son düzlük ipi kim göğüsleyecek

Birkaç gün içinde ak koyun kara koyun belli olacak.
Liderler, aylardır gece gündüz demeden, oraya buraya koşuşturdu. Parti liderleri ve adayları, halkın dertlerini dinledi yapacaklarını duyurdu. İkna etmenin ürünleri ise Pazar günü belli olacak.
Bu kadar çalışma temposuna katılan insanların ülkemize, bir maliyeti olduğu da unutulmayacak
Hangi parti kimlere hediyeler ve vaatler verdi. Bilinen gerçek şu ki bu seçim ülkemize oldukça pahalıya mal oldu. Maliyetin her aileye, er veya geç, bir çeşit yansıması olacak.
Artık bu tür yapılan seçimler son olacak. Ne oluyorsa gene vatandaşa oluyor. Madem, medeni ülkeyiz bundan sonra, medeni ülkeler gibi seçim yapacağız.
Yüzlerce TV. Kanalı, yüzlerce radyo ve çok sayıda gazete var bunlar vasıtası ile çok daha az maliyeti olan, kirliliği olmayan seçim yapacağız?
Günü kurtarmaya kalkanları, menfaat için oy verenleri dikkate almazsak, artık seçmende bir hayli bilinçlendi, iletişim kanalları ile seçim rahat olacak, evinde izleyecek ve kimse yorulmayacak.
Medeniyetin Avrupa birliğinin yolu, artık bize de ulaştı diyeceğiz.    
Hediyelerle, rüşvetlerle insanların onurları ile oynamayacağız.
Gelelim seçime, ipi kim göğüsleyeceğine…
Bu seçim birçok sürprizlere gebe olacak. Bazı partiler umduğunu bulamayacak. Vatandaş seçim hediyesini alsa bile, gene de menfaatine uygun gördüğü partiye oy verecek.  
Bu seçim aynı zamanda gelecek Cumhurbaşkanını da belirleyecek. Hizmet süresi, Beş yıl veya yedi yıl olan süreç aydınlanacak.
Artık alanlara, sen çok adam topladın ben çok topladım sözleri geride kalacak. Sadece bizleri destekleyen televizyonlardan izleyin, bizleri iyi yazan gazeteleri okuyun başkalarını almayın, okumayın sözleri anlamını yitirecek
Bu asırda, yüzün üzerinde Üniversitesi olan bu ülkede şunları okuyun bunları okumayın sözlerini söyleyenler ayıplanacak ve de kınanacak, diyenler pişman edilecek.
Pazartesi itibari ile kimse kendini dev aynasında göremeyecek.
Bazı liderler kalabalığın meyvesini göremeyecek ve üzülecek.
Güneydoğu da ateşin üzerine çok odun atıldı, körüklemeye başlayacaklar.
İktidar umudu taşıyıp ta ulaşamayanlar umudu başka baharda arayacaklar.
Bu seçimin güzel yanı seçim için yapılan besteler olacak, hep akılda kalacak.  
İpi kim göğüsleyecek diyorsanız işte onu bende bilmiyorum. Elbette benim gönlümde yatan biri var, vatandaş olarak gidip oyumu kullanacağım. Gene de ipi göğüsleyeni. Pazar günü yaklaşık elli milyon oy kullanacak halk belirleyecek.
Kim seçilirse seçilsin memleketimiz için hayırlı olur inşallah.