Selamünaleyküm Hayırlı İşler !

Bugün sözüm: tüm partilere ve belediye başkan adaylarına, hatta muhtar adaylarına..

Seçim yaklaşıyor.. koşuyoruz bir oy fazla almak için bir gayret içindeyiz ama sistem doğrumu bugün bunu sorguluyorum.

31 Mart 2019 seçimlerine 60 gün kaldı, belediye başkan adaylarımız, muhtar adaylarımız kapı kapı dolaşarak, söyledikleri sözler: “ Selamünaleyküm !.. Hayırlı işler” kapıdan gir ve çık.. tamamı 15-20 saniye..

Fazlada kalamaz, her gün planlanan caddenin bitmesi gerekir..

Birini ziyaret etmek güzel bir şey..

Biri iş yerime veya evime geldiği zaman mutlu oluyorum, yemek saati ise yemek ısmarlıyorum, değilse çay , kahve içiriyorum..

Beni ziyaret ettiği için mutlu oluyorum, ama kapıya gelen, Allah’ın selamı ile beni selamlayıp bir tek kelime de söylemeden, hayırlı işler diyerek gitmesi de ne kadar doğru ?

Adaylarımız her iş yerine : 10 dakika ayırsa, günlük 10 saat ziyarette bulunsa 60 iş yerini ziyaret ede bilir, seçim süresince yani 60 günde çok hızlı çalışsa 4 bin iş yerine uğraya bilir oysa Kahramanmaraş’a maliye kayıtlı 60 bin üzerinde esnaf var..

Kapı kapı dolaşmayı ben işin doğrusu doğru bulmuyorum..

Bunun yerine lokal çalışma yapar: Örnek, KEMESOB salonunda her gün bir meslek gurubu ile toplantı yaparak belediye başkan adayı projelerini anlatmalı, esnaf beklentilerini söylemeli.. Akşamları, Site veya Apartmanların toplantı salonlarında vatandaşa yapacaklarını anlatmalıdır..

KMTSO odasında, Meslek gurupları ile toplantı, Sivil toplum kuruluşlarına da üyeleri ile toplantılar yaparak meselelerini anlatmalılar, başkan adaylarımız projelerini ortaya koymalılardır..

Selamünaleyküm, selam Allah’ın selamı

Hayırlı işler dilemekte duadır .. bir diyeceğim yok.. Selam Allah’ın selamı.. dua güzel ama sonuç bir sonuç ortaya çıkmıyor..

Ancak vatandaş: Belediye başkan adayını yakından tanımak, onun projelerini dinlemek ona göre oy vermek istiyor.. sadece selam ile bu iş olmuyor..

Bir aday, peşinde 10-15 kişiden oluşan partili üye, bir caddenin bir ucundan başlayarak dükkan dükkan ,” Selamünaleyküm , hayırlı işler” diyerek cadde boyu el sıkarak devam ediyor.

İşin doğrusu ben bu işi mantıklı bulmuyorum..

Her çarşının sözü dinlenen ağabeyi var, her sitenin kanaat önderi var, bunlar ziyaret edilmeli önceden haber verilerek vakti müsait olanlarda onun yanında toplanarak orada bulunanlara proje anlatılmalıdır..

10 kişinin üzerinde işçi çalıştıran, imalathane, fabrika ve benzeri yerlerde yemek saatinde ziyaret yapılarak orada bulunan çalışanlara 15-20 dakika projeler ve kendimizi ifade ede biliriz..

Akşamları Mahalle toplantıları, Cumartesi ve Pazar günleri ilçelerde ilçe halkı ile bir kapalı salon veya açık hava toplantısı yaparak belediye başkan adayları projelerini anlatmalı kendisini ifade etmelidir..

İlçelerimizde ve merkez de hatta , kırsalda ki Mahallelerimizde o yörenin kanat önderleri ile ziyaret ederek sohbet toplantıları yapılması faydalıdır..

Ancak Cadde boyu, kapı kapı gezerek , selamünaleyküm, hayırlı işler dileyerek, yol almanın bir faydası olduğunu sanmıyorum..

Gönül belediyeciliği yapalım, gönüller alalım ama böyle kapı kapı dolaşarak değil, lokal toplantılarla yapalım.. kendimizi anlatarak gönüllere girelim..

Biz kendimizi onlara anlatalım, onları da dinleyelim.. görüş ayrılığında orta yolu bularak gönül belediyeciliği yapalım..

Kapıdan selam ver git , bunu ben doğru bulmuyorum..

Bunun bir mantığı da yok..

İnşallah partilerimiz ve adaylarımız bu konuda daha güzel toplantılar yapar diyerek hayırlı günler diliyorum..

İyi günler..