Büyükşehir Belediyesi ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce ortak yürütülen çalışmalara KASKİ de destek veriyor.
Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürlüğüne bağlı Kent Zararlılarıyla Mücadele Birimi; Afşin ilçemizde Zoonotik ve Vektörel kaynaklı hastalıklara karşı Kurumsal Entegrasyona örnek bir çalışma gerçekleştirdi. 

Konu ile ilgili olarak Veterinerlik ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada: “Her gün, vektörler aracılığı ile yayılan hastalıklar insanın yaşamını olumsuz etkiliyor. Bu hastalıklar, kişisel trajedilerin de ötesinde, etkilenen bölgelerde sarsıcı sosyal ve ekonomik maliyetler oluşturuyor, böceklerden bulaşan bu hastalıkların yayılmasını önlemek için vektör (kemirgenler, kene, pire, sinekler) kontrolü ve bu yıkıcı hastalıkları azaltmaya yardımcı olmak üzere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak; ‘Büyükşehir Her Yerde’ sloganıyla halkımızın yaşam kalitelerini iyileştirme çabalarında, onları yalnız bırakmıyoruz” denildi.

Bu çalışmaların ilki Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine bağlı Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü – Kent Zararlılarıyla Mücadele Birimi, Kaski, Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü çalışanları ile mahalle muhtarlarının katılımı ile gerçekleşti.

Afşin ilçesi genelindeki riskli alanlar tespit edilip su kaynakları ve kemirgenlerin çoğalabilecekleri alanlarda geniş çaplı tarama ve uygulama çalışmaları yapılarak, alınabilecek kişisel ve çevresel önlemler değerlendirildi.   

Editör: Haber Merkezi