Çalıştığı inşaatın 5’nci katından düşmesi sonucu ağır yaralanan bir işçinin başına gelenler de, Tıp Fakültesi Hastanesi’nde neler olduğunu ortaya koyuyor.

 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde (SUAH) hastalara karşı ilgisiz davranıldığı ortaya atıldı.

Halk arasında Tıp Fakültesi Hastanesi olarak bilinen Avşar Yerleşkesi’ndeki yeni yerinde hizmet veren SUAH’ta her geçen gün bir ilginçlik çıkıyor. Çalıştığı inşaatın 5’nci katından düşerek yaralanan inşaat işçisi 37 yaşındaki M.P., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ekipler tarafından KSÜ Tıp Fakültesi SAUH’a kaldırılıyor. İddialara göre; hastanenin acil servisine getirilen M.P.’nin acilde yapılan radyolojik tetkiklerinde durumunun ağır olduğu anlaşılıyor.

Hastada, tetkikler sonucunda “karaciğer sağ lobda yara ve kanama, dalağın tamamını kaplayan travmatik kanama ve yaralanma, dalak komşuluğunda ciddi kanama alanları, göğüs kafesinin altınrda yumuşak doku travması, sağda pnömotoraks -yani karaciğer travmaya bağlı sönmesi-, sağ karaciğerde ezilme ve kanama odakları, hemotoraks ve batın içinde serbest ciddi ve yoğun kanama alanları” tespit ediliyor.

İCAPCI YOK, NECİP FAZIL’DAN GELİYOR

İşte tam bu sırada da SUAH’taki ilgisizlikler ortaya çıkıyor. “İcapcı” tabir edilen ve “nöbeti hastane yerine evde tutan ve her an hastaneden çağrılmayı bekleyen doktor” ortalıklarda görünmüyor. İddiaya göre de, yasal olmamasına rağmen, icapcı doktorun şehir dışında bulunduğu öğreniliyor.

İddiaya göre; hasta, bir süre ameliyat masasında bekletiliyor. Tıbbi gereklilik açısından ikinci sırada önem arz eden ortopedi ameliyatına alınıyor ve kentin diğer hastanesi olan Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nden genel cerrahi uzmanı çağrılıyor. Yani, kelimenin tam anlamı ile ‘salisyelerin bile önemli olduğu bir durumda’ hastanın hayatı ‘hiçe sayılıyor’. Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nden gelen genel cerrahın müdahalesi sırasında ise durumun vehameti görülüyor. Durumu içler acısı halde ve kötü olan hasta, bilinci kapalı bir şekilde alelacele ameliyat edilerek anestezi yoğun bakım ünitesine devrediyor.

İŞTE CAN ALICI ONLARCA SORULAR

KSÜ’de 469 akademik personelden 459’nun katıldığı rektörlük seçimlerinde sadece 55 oy alan ve üçüncü sırada YÖK’e bildirilmesine rağmen, YÖK tarafından birinci sırada Cumhurbaşkanı’na bildirilerek ataması yapılan rektör Durmuş Deveci, üniversitede tam anlamı ile kontrolü sağlayabildi mi?

Özellikle Tıp Fakültesi gibi önemli bir fakülteye, seçimin ardından geçen günlere kadar dekan atanmamasının sebebi nedir? Vekaleten Tıp Fakültesi dekanlığını yürüttüğü söylenen Prof. Dr. Bülent Kantarçeken’in asaleten atamasının yaptırılamamasının nedeni, rektörün YÖK içindeki ağırlığını kaybetmesi midir?

KSÜ Tıp Fakültesi’nde çok sayıda profesör ve doçent olmasına rağmen, KSÜ Tıp Fakültesi SUAH’a başhekim olarak Yardımcı Doçent bir ismin atanması, ne kadar doğru ve etiktir? SUAH’ı yöneten Yardımcı Doçent bu görevinde yeterince başarılı olabiliyor mu?

Habere konu olan olayla ilgili yaşananlar doğru mu? Hastaya müdahale için icapcı doktor, o gün yok muydu? Varsa neden Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nden genel cerrah çağrısı yapıldı? Hastanın şu andaki durumu nedir? Bu yaşananlar doğru ise, bunun sorumluları hakkında ne gibi bir işlem yaptınız? / Haber: Akif ARSLAN 

Editör: Haber Merkezi