Hatipliği yanında toplum sorunlarına duyarlı, 0 RH pozitif kan gurubuna sahip  işadamı ve Çabasan Tekstil, Boya Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, 200 çalışan personeli ile kan verirken, mutlu olduğunu kaydetti, “Seneler önce ilk kan verdiğimde, telefonuma gelen mesaj beni daha da duygulandırdı. Mesajda, ‘Verdiğinizi kan ile bir hayat kurtarıldı size teşekkür ederiz’ deniliyordu. Bu mesaj beni mutlu ederken, bundan büyük haz duyarken, çalışan arkadaşlarıma da kan vermenin yararını, bir can kurtarmanın ne demek olduğunu aşıladım. Kızılay da böyle bir kampanyayı sürdürünce, çalışanlarımla katılmak istedik” dedi.

Hayırsever işadamı Balcıoğlu, kan verme kampanyası öncesi çalışanlara bir hafta önceden bilgi verildiğini, duyuru yapıldığını kaydetti, “O gelen mesaj sonrası duyduğum hazzı, mutluluğu anlatamam. Sizin verdiğiniz bir kan bir hayat kurtarıyor, bir çatıyı yıkılmaktan kurtarıyor” diye konuştu ve herkesi kan vermeye ve toplum sağlığına karşı duyarlı olmaya davet etti.

Kızılay kan toplama kampanyası sorumlusu Dr. Fiğen Yüksekdağ nezaretinde gerçekleştirilen kan bağışında işçiler kanlarını seve seve verirken, bir torbada 480 gram kan olduğu bilgisine ulaşıldı.



 






Editör: Haber Merkezi