Doktor yetersizliğine ve hasta yoğunluğuna çözümün, “Bugün git, yarın gel” mantığında arandığı hastanede, durumdan rahatsız olan hasta ve hasta yakınları, yetkililerden artık bu soruna bir çözüm bulmasını istediler.

Kahramanmaraş’ın en yoğun hasta bakan hastanesi olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Ek Hizmet Binası’nda yeterli sayıda doktorun olmaması ve yoğun hasta başvuruları nedeniyle hasta yığılmaları oluyor.  Üstelik vatandaşın mağduriyetleri giderilmediği gibi hastanede çalışan mevcut doktorların ilçe hastanelerinde görevlendirilmesi ile sorun iyice büyüyor.

Edinilen bilgiler göre; Doktorların, hasta kabul kapasitelerinin 60 hasta olması ve yapılan hasta başvurularının, bu rakamın üzerinde olması sonucu bazı hastalar, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde muayene olamadan geri dönüyor. Hastalar, doktorun verdiği randevu tarihinde gitmelerine karşın sıra bulamıyor. Çeşitli tahlil ve testler için hastaneye gelenler, tahlil ve testlerini yaptıramadan geri dönüyor. Vatandaşlar, muayeneden sonra bir de tahlil ve test sonucu için sıraya girmek zorunda kalıyor. İlçelerden, köy ve mahallelerden gelenlerin yanında merkezde yaşayan kadın ve çocuk hastalar ile dolup taşan hastanede; yoğunluk sebebiyle hastaya gerekli vakit ayrılamadığı ifade ediliyor. Randevu alarak gelen hastaların ise 40 ile 50. sıralarda muayene olması, yoğunluğun derecesini gösteriyor.

 “HASTANE DOKTORLARI İLÇELERDE GÖREVLENDİRİLİYOR”

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Ek Hizmet Binası’nda çalışan doktorların Genel Sekreterlik tarafından ilçelerdeki hastanelerde geçici görevlendirildiği iddiaları ortalığı karıştırdı.

İddiaya göre; Genel Sekreterlik tarafından Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan hastalar, ilçelerdeki hastanelerde görevlendiriliyor; Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne tedavi olmaya gelen hastalar ise “doktor yok” cümlesiyle karşılaşıyor. Hasta ve hasta yakınları, doktor sayısının merkezdeki ihtiyacı karşılamadığı halde böyle bir uygulamanın yapıldığının yanlış olduğu kaydettiler.

Tedavi olmaya gelen hastalardan biri, Devlet Hastanesi’ne gelen bir hastanın tedavisi yapılmadan gönderilmesinin insanlık ayıbı olarak nitelendirerek; “Param olduğu halde Devlet Hastanesi’nde her şey var diye buraya geldim, özele gitmedim. Sonuçta burası bir devlet hastanesi ve gelen hastalara yardımcı olmak zorundadır. Sonuçta ben bir Türk vatandaşıyım ve vergilerimi ödüyorum. Düzenli şekilde vergi alıyorlarsa, düzenli bir şekilde de benim devletin imkânlarından yararlanmam gerek” diye konuştu.

Maddi durumu zayıf olup da Devlet Hastanesi’ne gelen vatandaşlardan biri de hastanenin çözümü, ‘bugün git yarın gel’ mantığında aradıklarını belirterek şöyle konuştu: “Doktor, randevu verdiği halde sıra yok diye almadılar. Çözümü, ‘bugün git yarın gel’ sisteminde arıyorlar. Doktor yetersize doktor göndersinler. Özel hastaneye gidecek durumum yok. Özel arabamız olmadığı için toplu taşıma araçları ile gidip geliyorum. Bunlar da beni rahatsız ediyor. Geldiğimde de aradığım doktoru bulamıyorum.”

Editör: Haber Merkezi