Gündem

Rektörlük Yarışı Hızlandı

Ekim ayı içerisinde yapılması beklenen KSÜ Rektörlük seçimleri öncesinde, mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan'ın dışında şu ana kadar adaylığını açıklayan 7 öğretim üyesi daha bulunmakta.

KSÜ Rektörlük seçimlerinde oy kullanacak yaklaşık 500'e yakın öğretim üyesi bulunmaktadır.

Şu ana kadar mevcut Rektör Karaslan'ın dışında, adaylığını açıklayan öğretim üyeleri şu isimlerden oluşmakta;

Prof. Dr. Sami Özgül, Prof. Dr. Ertan Bülbüloğlu, Prof. Dr. Taner Kale,     Prof. Dr. Durmuş Deveci, Prof. Dr. Sinan Baş, Prof. Dr. Fatih Kıllı, Prof. Dr. Emin Özköse.          

Her ne kadar şu ana kadar 8 aday çıksa da, aday olmayı düşünen öğretim üyelerinin olduğu da bilinmektedir. Geçen seçimlerde mevcut rektörden 2 oy eksik alan Prof. Dr. Aydın Akkaya'nın aday olacağı konuşuluyor.


Her ne kadar, rektör adayları öğretim üyelerinden aldıkları oy ile sıralamalarını belirlese de, nihayi kararı Cumhurbaşkanı vermektedir.

Bazı rektör adayları seçim kampanyalarını az oy alsalar dahi Cumhurbaşkanı'nın kendilerini tercih edeceği yönünde propaganda yaparak sürdürmektedir.

Rektör adayları içerisinde en alışılmadık kampanyayı Prof. Dr. Ertan Bülbüloğlu yürütmekte. Nitekim Cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen önce Recep Tayyip Erdoğan'a açık desteğini kamuoyuna deklare ederek ve o zaman ki Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Hüseyin Çelik ile çektirdiği fotoğrafla medyada yer alarak ilginç bir seçim taktiği izlemişti.

Bakalım ilerleyen günler ne getirecek? Sonuç her ne olursa olsun Üniversitemiz ve Kahramanmaraş'ımız için hayırlısı olsun diyoruz. Önemli olan şehrimizin ve üniversitemizin gelişimine katkı sağlaması. Neticede Akademisyenlerin ve Cumhurbaşkanının kararı, sonucu belirleyecek.