Katıldığı bir televizyon programında, partisinin geldiği aşamayı İslamiyet'in doğuşu ve Hz. Muhammed dönemiyle kıyaslayan Vatanda Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, sosyal medyanın gündemine oturdu. Perinçek katıldığı programda, yanında bulunan iş insanı Ethem Sancak'a dönerek “Hz. Muhammed Mekke'de tebliğde bulunduğunda kaç kişi ona biat etti Ethem arkadaş?" diye sormuş, Sancak'ın “1 yılda ancak 40 kişiyi buldu” demesi üzerine Perinçek, “He 1 yılda ancak 40 kişiyi buldu, hiç olmazsa biz 40 bin kişiyi bulduk. Hz. Muhammed'den çok ileri bir noktadayız. Atatürk Samsun'a giderken kaç kişiyle gitti? Tarihin zafer vaat ettiği kuvvet kadar büyük bir kuvvet yoktur” ifadelerini kullanmıştı. Perinçek’in bu sözleri, ülke genelinde büyük yankı uyandırdı ve milyonlarca vatandaş, Perinçek’in konuşmasını “Hadsizlik” olarak yorumladı.

Perinçek’e bir tepki de Batı Asya Araştırmaları Enstitüsü (BAAE) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu’ndan geldi.

“PERİNÇEK, BU MİLLETİN SİNİR UÇLARI İLE OYNAMA!”

Doğu Perinçek’in, Türk-İslam aleminin değerleri üzerinden yaptığı hadsizlik karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini dile getiren Yardımcıoğlu, “Perinçek, bu milletin sinir uçları ile oynama” ifadelerini kullandı.

Yardımcıoğlu, “Mevzu Allah’ımız, Peygamberimiz, dinimiz, vatanımız, bayrağımız ve milletimiz olduğunda kırmızı çizgilerimizi aşan kim olursa olsun yaptığı hadsizlik karşısında asla susmayız. Doğu Perinçek denilen şahsın pespayeliğini değerlerimizi kullanarak göstermesi ve kendini bilmezliği tahammül sınırlarını aştı. Bu milletin sinir uçlarıyla oynamaya kimse kalkışmasın. Ey kendini nimetten sanan Doğu Perinçek! Sen, Hz. Muhammed’in ayağındaki toz zerresi dahi olamazsın! Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) senin asker arkadaşın mı? Hadsiz adam!” dedi.

“TERBİYESİZLİK YAPMA DOĞU PERİNÇEK!”

Perinçek’in kıyaslamasını ahmakça bulduğunu belirten Yardımcıoğlu, şöyle konuştu: “Doğu Perinçek’e soruyorum. Sen kimsin ya! Sen Peygamberimizi konu alan böyle ahmak bir kıyası ne hakla yaparsın? Cumhur İttifakı’na verdiğin değer bu milletin bir ferdi olarak benim için yok hükmündedir. Ne senin ne de bir başkasının boyu aşan söylemlerini kabul etmeyiz. Boyunu aşan yerlerde yüzmek istiyorsan bu girdiğin deniz seni yutar. Herkes haddini bilecek, ağzından çıkan söze dikkat edecek. Terbiyesizlik yapma Doğu Perinçek! Yaptığının ne kadar hadsiz bir tutum olduğunu ortaya koyarak bu sözlerinden dolayı derhal özür dile.”

Editör: Haber Merkezi