Bugün Ak Parti Onikişubat İlçe Binasında düzenlediği toplantı ile aday adaylık başvurusunu yapan Sıddık Sezal, konuşmasına; “10 Kasım vesilesiyle ölümünün 80.nci yılında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum" diyerek başladı.  

HİÇBİR BELEDİYE BAŞKANI BEN ŞEHRİN BÜTÜN SORUNLARINI ÇÖZDÜM DİYEMEZ

Kısaca kendini tanıtan Sezal, şehirlerin birer canlı varlık olduğunu, ihtiyaçlarını sürekli değiştiğini ifade ederek: “Hiçbir Belediye Başkanı ben şehrin bütün sorunlarını çözdüm, ihtiyaçlarını giderdim diyemez. Çünkü şehirler canlı varlıklar gibidir, bugün ihtiyaçları karşılarsınız, gelecek zamanlarda yeni ve farklı ihtiyaçlar doğar. İnsanlar doğumundan ölümüne kadar Belediye hizmetlerinden yararlanmak durumundadır” dedi.  

SORUNLARI ÇOK İYİ BİLİYORUM, HİZMETE TALİBİM

Aynı zamanda mimar olan ve müteahhitlik de yapan Sezal; “Belediyelerin faaliyetlerinin yaklaşık %70 i Teknik belediyecilik ve İmarla ilgilidir. Geriye kalan yaklaşık %30 u sosyal belediyecilik ve diğer faaliyetlerle ilgilidir.15 yıldır İmar konularının fiilen içerisinde bulunduğumdan İmar sorunlarını yakinen bilmekteyim.

408.000 nüfusuyla metropol ilçemiz Onikişubat (Dulkadiroğlu 228.000) Türkiye’de nüfusu 32 ilden büyüktür. Bu 408.000 kişiye hizmete talibim. Peygamber efendimiz (S.A.V) insanların en hayırlısı, insanlara hizmet edendir buyurmaktadır. Biz göreve hizmet için talibiz. İnsanların hayırlısı olmaya talibiz. Biz önce Allah rızası için sonrada halkımızın rızası ve memnuniyeti için çalışıyoruz. Allah’ın razı olduğu kişiden kulları da razı olur” dedi.

Altyapı, üst yapı gibi belediyecilik hizmetlerinin artık sıradan hizmetler olduğunu, insanları memnun etmediğini ifade eden Sezal, hizmet çıtasını yükseltmek, bayrağı daha yükseklere çıkarmak istediğini söyledi.

BAŞLANAN PROJELERİ BİTERECEĞİZ, YENİ PROJELERLE DE VİZYON KATACAĞIZ

Ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi hizmetleri ve gençlik spor hizmetlerine daha ağırlık verilmesi görüşünde olduğunu ifade eden Sezal sözlerini şöyle tamamladı: “İlçemizin var olan turizm potansiyelini azami seviyeye çıkarmamız gerekmektedir. Şehrimizi ve ilçemizi ülkemizde ve dünyada marka şehir yapmaya çalışacağız. Ulaşımda başlanılan projeleri bitirmek, başlanmayanlara başlayacağız. Donatı alanı olan parklarımızın sayısını, niteliğini ve büyüklüğünü artıracağız. Fatih sultan Mehmet han hüner şehir inşa etmektir. Asıl hüner insanları mutlu etmektir demiştir. İlçemizi insanların mutlu olduğu daha yaşanabilir hale getirmeliyiz. Belediye başkanı yöneticidir, 1.parayı iyi yönetmelidir, 2.insanı iyi yönetmelidir. Hayırseverleri teşvikle tesisler yaptırmak lazımdır. Birçok vatandaşımız Taziye evi, camii yaptırmak için belediyelerimizden arsa istemektedirler. Bunlara yardımcı olunması gerekir.”

Konuşma sonrası başvuru dosyasını Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel’e teslim eden Sezal, akabinde tebrikleri kabul etti. 

Editör: Haber Merkezi