CHP İl Başkanı Esat Şengül: “Halkı kutuplaştırılmış, ayrıştırılmış bir ülkede yaşıyoruz. Hükümetin bu tutumu ve bu kongre, bizi daha çok birleştirici yapmalı. Birbirimizi sevmeliyiz, birbirimize sahip çıkmalıyız.”

Hepimizin birbirimize ihtiyacı var

Cumhuriyet Halk Partisi İl Baykanlığının düzenlemiş olduğu İl danışma Kurulu Toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Esat Şengül, 30 Mart Mahalli Seçimlerinin kritiğini ve özeleştirisini yaptı, hükümetin uyguladığı baskıcı politikaya değinerek, demokrasinin tehdit altında olduğunu ileri sürdü, parti olarak birbirlerine ihtiyaçları olduğunun altını çizdi.

NFK Kültür Merkezindeki toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Türkiye’nin birleştirici gücü sloganı ile gerçekleşen toplantı ‘bir ıslık da sen çal’ fon müziği altında başladı, CHP gençlik kolları adına Fırat Uzun isimli genç, iktidarı eleştiren kısa konuşma yaptı, CHP’nin ve sol’un iktidarından söz etti.

Danışma Kurulunun sunumunu Merve Narlı yaparken, Divan Başkanlığını Esat Şengül, yardımcılıklarını ise Av.Ahmet Akkuş, Ahmet Göde ve Hülya Doğuç’un yaptığı toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Esat Şengül, önce partinin çeşitli kademelerinde görev alan eski milletvekilleri, belediye başkanları, il ve merkez ilçe başkanlarını selamladı, 30 Mart mahalli seçimlerinin bir kritiğini yaptı, parti olarak son yerel seçimlerde hükümet karşısındaki duruşları ile CHP’nin nereye gideceğinin muhasebesinde bulundu.

Ülke ve birey olarak sıkıntılı ve zor bir dönemden geçildiğinin de altını çizen, tüm CHP’lilerin birbirine ihtiyacı olduğunu ileri süren Başkan Şengül, “Halkı kutuplaştırılmış, ayrıştırılmış bir ülkede yaşıyoruz. Hükümetin bu tutumu ve bu kongre, bizi daha çok birleştirici yapmalı. Birbirimizi sevmeliyiz, birbirimize sahip çıkmalıyız. Bu günlerde birbirimize daha çok ihtiyacımız varken, hükümet de radikal kararları almakla ısrar ve inat ederken, işte kendisi de burada, il başkanlık seçimi döneminde aday olan arkadaşım Emre Kazancı ile oturduk, sohbet ettik, yemek yedik. Ama görüyorum ki, bundan bile kaos yaratmaya, mana çıkartmaya çalışanlar oldu, bu doğru değil” dedi.

PARTİYE SAHİP ÇIKMALISINIZ!

Şengül, partililerin partiye ve davalarına sahip çıkıp, çocuklarına armağan etmeleri tavsiyesinde de bulundu, seçimin bir değerlendirmesini yaptı,  yer-er özeleştiride bulundu.

Arkasından il genel sekreteri Merve Narlı, il’in faaliyet raporlarını ve hesaplarını okudu. Takiben Divan Başkanı Yardımcısı, Nurhak Belediye Başkanı Av.Ahmet Akkuş, gelen telgrafları okudu, “Partililer olarak, belediye olarak eksiğimiz, noksanız, yapamadıklarımız olabilir. Ancak çok şükür kimse bize hırsızlık ve yolsuzluk yaptı diyemez” dedi ve alkış topladı.

Yeniden söz alan İl Başkanı Şengül, 30 Mart mahalli seçimleri ile önümüzdeki günlerde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 2015 Haziran ayında yapılacak genel seçimlere ilişkin katılımcıların görüşlerini alacaklarını, onlara söz hakkı verileceğini duyurdu, bir kere daha seçimin kritiğini yaptı, özeleştiride bulunmayı ihmal etmedi.

Danışma Kuruluna 30 Mart Mahalli seçimlerinde belediye başkanı olup da seçimi kaybeden adaylar, CHP Onikişubat ve Dulkadiroğlu  ilçe teşkilat başkanları, CHP eski il ve merkez ilçe başkanları, muhtarlar ve partililer katıldılar.









Editör: Haber Merkezi