Özdağ, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e seslenerek; “Sen istediğin kadar toplantı salonlarımızı elimizden al. Afişleri indirt, her türlü antidemokratik yola başvur. Suriyeliler, sonunda vatanlarına Türkiye’nin dostları olarak dönecekler” dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, program öncesi partisinin Kahramanmaraş İl Binasında düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü kınadı.

Özdağ, konuşmasında; “Dün öğrendim ki; konferansımızın düzenleneceği, konferans salonunun İl Başkanlığımız tarafından ayırtılmış ve parası ödenmiş olmasına rağmen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından son anda iptal edilerek elimizden alınmış.

Yine belediye yetkilileri başkanın talimatıyla konferansın duyurusu olan afişleri, pankartları Kahramanmaraş’ın değişik yerlerinden toplatmışlar. Bunlar, Türk halkının gerçekleri öğrenmesinden korkuyorlar.

Türk halkının ve Kahramanmaraşlıların büyük bir bölümü, yüzde 85’inden fazlası Suriyelilerin vatanlarına dönmelerini istiyor. Ve iktidarın bilinçsiz, burnunun ucunu görmeyen Suriye ve Suriyeliler politikasından bıktı, usandı” dedi.

‘9 milyon Suriyeliyi besliyoruz’

Suriyelilerin Türkiye için en önemli tehdit unsurlarından biri olduğuna dikkat çeken Özdağ; “Türkiye’nin son bir senedir karşı karşıya gelmiş olduğu en büyük 4. Tehdit olan husus Suriyeli Sığınmacılar! Suriye’de gerçekleşen iç savaş ve bu iç savaş sonrası Türkiye’ye gelen kayıtlı ve kayıtsız 5,3 milyon Suriyeli ile Türkiye, dünyada en fazla sığınmacının olduğu ülke olmak durumundadır. İktidar, Suriye’de Beşer Esad’ı devirme hevesiyle 2011 yılında yola çıktı. Ancak 2020’ye geldiğimiz zaman görüyoruz ki Suriye politikası tam anlamıyla iflas etmiştir ve Türkiye, Suriye’de ağır bir krizin içerisine sürüklenmiştir. Türkiye 80 milyar dolar zarara uğramıştır. Türk halkının cebinden çıkan nakit para 51 milyar dolardır. Bunun içinde Suriye’de Türk Devletinin beslediği 3 milyon Suriyeliye harcanan para yoktur.

Daha dün BM’de, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu, bütün dünyaya açıkladı; ‘9 milyon Suriyeliyi besliyoruz’ diye. Yeter! Biraz da Türk halkını besleyin!”

İYİ Parti’nin, Suriyelilerin vatanlarına dönmeleri için hazırladığı proje olduğunu belirten Özdağ; “İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Hanımefendi, bir süre önce Ankara’da yapmış olduğumuz çalıştayda Suriyeli sığınmacıların vatanlarına dönüşü için İYİ Parti’nin eylem programını açıkladı. Ben de bugün burada hem Suriyeli sığınmacıların Türkiye için oluşturduğu demografik tehdidi hem bu demografik tehdidin arkasındaki emperyalist bir proje olan stratejik göç mühendisliğini ve İYİ Parti’nin, Suriyelilerin vatanlarına dönmeleri için hazırladığı projeyi, değerli Kahramanmaraşlılarla paylaşmak üzere bulunuyorum.

Ve beni buraya davet eden değerli İl Başkanımıza, il teşkilatımıza, ilçe teşkilatlarımıza ve siz değerli partililerimize teşekkür ediyor, bu akşam hepinizi konferansımıza davet ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi