Yeni yerine taşınan İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığına hayırlı olsun ziyaretinde bulunan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç; “Biz ittifak ortağıyız, burasını benim de evim olarak görüyorum” dedi.  

Milletvekili Ali Öztunç beraberinde eşi Buket Görgülü Öztunç, CHP Kahramanmaraş İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, İYİ Parti İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, İYİ Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Murat Doğan Kılıç ve il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Parti binasını gezen Öztunç, hayırlı olsun dileklerini ileterek: “Epeydir gelememiştik, arkadaşları özlemiştik, biz ittifak ortağıyız. Ben kendimi İYİ Partinin de, Saadet Partisinin de, AK Partililerin de, MHP’lilerinde milletvekili olarak görüyorum. Ama organik olarak bizim İYİ Partiyle bir bağımız var. Burası benim evim. İYİ Parti İl Başkanlığı benim gözümde CHP İl başkanlığından farklı değil. Aynı zamanda gittiğim ilçelerde de İYİ Partiye ziyaretlerde bulunuyorum.” dedi.

CUMHUR İTTİFAKINDA ÇATLAK VAR

Her iki partinin genel başkanlarının da aynı şekilde ziyaretler de bulunduğunu belirten Öztunç; “Biz büyüyoruz büyüdükçe de daha da güçleniyoruz. Ama galiba cumhur ittifakında bir çatlama oldu. AK Parti biri Babacan biri Davutoğlu ikiz doğurdu. Yeni partiler doğuyor.  Allah onlara hayırlı doğumlar nasip etsin

Biz millet ittifakı olarak CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi halkımızın sorunlarını çözmek için mücadele ediyoruz. Cumhur İttifakı da gördüğünüz kadarıyla dağılıyor, bitiyor. Onların dağılması milletin hayrına olan bir şey. Çünkü Cumhur İttifakı maalesef milletin hayrına işler yapmıyor” dedi.

“Bir gazetecinin, Kahramanmaraş havaalanı sorununu sıklıkla gündeme getiriyorsunuz. Geçtiğimiz hafta sakal esprisi yaparak bu konuyu meclis gündemine taşıdınız. Sakal bırakmak işe yaradı mı?” sorusuna ise Öztunç, şu şekilde yanıt verdi:   

“İşe yarayıp yaramadığını henüz bilmiyorum. Bakalım göreceğiz. Kahramanmaraş’ta da, kuzey ilçelerimiz Elbistan’da, Afşin, Göksun, Nurhak bölgesinde de adettendir,  yas sakalı diye cenazeden sonra bir 40 gün sakal bırakılır. O nedenle ben de sakalımı kesmedim. “Daha önce sakalımız yoktu dinlemiyorlardı, şimdi sakalımız var” diye bir konuşma yaptım. Bu konuşma halkımızın da çok fazla ilgisini çekmiş.

Kahramanmaraş havalimanı terminal binası yapıldı ama uçak inmedikten sonra ne yapalım o havaalanını? Hastane yapıyorsun doktor yok, havaalanı yapıyorsun uçak inmiyor, Elbistan’da adalet Sarayı açtık. Adı adalet sarayı ama adalet yok o sarayda. Maalesef adalet dağıtılmıyor zaten altı da komple su imiş onu da yeni öğrendik. İnşattı nasıl yapılmışsa artık! Velhasıl kelam Kahramanmaraş Havalimanı ile önümüzdeki günlerde bir hamle geleceği yönünde, bana bugün bir bilgi ulaştı “ya sen bununla daha fazla uğraşma bununla ilgili bir çalışma geliyor” diye. İnşallah gelir, amacımız zaten çözüm bulmak.”

Afşin Elbistan Termik Santraline filtre takılması için de çok büyük mücadele veren Öztunç; “Cumartesi günü Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal beraberinde Ak Parti Milletvekilleri, AK Parti, MHP ve CHP İl Başkanlarının katıldığı bir toplantı yapıldı. Haziran ayında filtre sisteminin hazır olacağı sözü verildi. Ancak takipçisi olmaya devam edeceğim” dedi.

AK PARTİ, DEMOKRASİYE UYMAYAN BİR TAVIR SERGİLİYOR

Elbistan da yapılan toplantıya İYİ Parti İl Başkanı Çabukel’in çağrılmamasına da tepki gösteren Öztunç; “Bu toplantı da vekiller olarak bizler çağırıldık. MHP’nin, CHP’nin, Ak Parti’nin il başkanları çağrılmıştı. Orada İYİ Partinin ve Saadet Partisinin il başkanları çağrılmamıştı.

İYİ Parti bu şehirde 60.000 küsur oy almış bir parti. Saadet partisi 20.000 küsur oy almış bir partidir. İYİ Parti Türkiye genelinde yüzde 10’nun üzerinde oy almış, mecliste grubu olan bir parti.  İYİ Partiye gösterilen bu tutumu ben üzülerek izliyorum. Ak Parti bunu kendisi mi yapıyor yoksa bir başka siyasi partinin baskısıyla mı yapıyor bilemem ama bu yanlış bir tavırdır. Demokrasiye uymayan bir tavırdır” dedi.

Milletvekili Öztunç’un konuşmasının ardından, İYİ Parti İl Başkanı Çabukel de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek: “Sayın milletvekilimize nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.  Kendisi Kahramanmaraş’ın en çalışkan milletvekili.  

Millet ittifakının safları büyüdükçe güçleniyor. Büyüdükçe daha çok insan almaya başlıyor. Özellikle son 1000 üyemizden yaklaşık 900 tanesi Ak Partiden geldi. Yani bu ne kadar büyüdüğümüzü büyürken de ne taraftan büyüdüğümüzü de gösteriyor. Millet İttifakı gücüne güç katıyor” dedi.

BU KONULAR MİDE BULANDIRIYOR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi’nin AK Parti Milletvekili Habibe Öçal’ın kardeşi ile ilgili meclise soru önergesi verdiğini de hatırlatan Çabukel; “Bu konuyla ilgili bir açıklama yaptılar ama çerçevenin dışında bir açıklama oldu. Çerçevenin içinden bir açıklama istiyoruz. Kahramanmaraşlılara bu önemli açıklamayı çok görmemeleri lazım. Çünkü bu tür konular mide bulandırır mide bulandırmasını istemiyoruz.

Bir milletvekilinin işi memleketi için çok çalışmaktır. Çünkü milletvekili süresi aslında doya doya yapılacak kadar uzun bir süre değil. 5 yıl uzun bir süre gibi görünse de aslında değil.  Çalışmayanlar lütfen gitsinler” diye konuştu.

KEŞKE ÖZTUNÇ BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLSEYDİ!

Öztunç’un büyükşehir belediye başkanı seçilseydi Kahramanmaraş’ın büyük hizmetler alacağını söyledi ve ekledi: “Son zamanlarda vatandaşlarımız keşke sizin adayınız büyükşehir belediye başkanı seçilseydi diyorlar. Söylerken de samimi duygularla söylüyorlar.

“AK Partiye oy verdim keşke vermeseydim” diyen birine nedenini sordum. “Kahramanmaraş’ı labirent gibi yaptılar” dedi. Yeni şehir yapılanması daha düzgün, ulaşılabilir olması gerekirken labirent gibi oldu. Belediyecilik anlamında yapılan bir hizmet yok” dedi.  

Editör: Haber Merkezi