Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile partililer, suç duyurusunu Elbistan Adliyesi’ne giderek yaptı.

Başkan Şakalar, suç duyurusu sonrasında yaptığı değerlendirmede, “Kılıçdaroğlu’nun hakaret içeren ifadelerinin sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dönük bir saldırı olmadığını ifade eden Şakalar , “ Bu ifade aynı zamanda 78 Milyon vatandaşa da yapılmış bir hakarettir” diye konuştu.

Başkan Şakalar, halk tarafından seçilen ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin en yüksek temsil makamında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı ifadelerin milleti hiçe saymak anlamına geldiğini söyledi.

Seçimlerin, demokrasinin hâkim olduğu toplumlarda, halkın iradesini yönetime yansıtmanın en temel ve etkili aracı olduğunu söyleyen Şakalar ,“Seçimler, gelişmiş demokrasilerde halkın yönetime katılmasının uygulanabilir en doğrudan aracıdır. Şüphelinin, demokratik yöntemlerle, anayasada gösterilen usule uygun olarak gerçekleştirilmiş bir seçim sonucunda %52 oy olarak doğrudan seçilen Cumhurbaşkanı için; ilkel ve demokratik bilincin gelişmediği toplumlarda, ülkedeki ekonomik ve askeri gücü kontrol eden şahısların veya grupların, halk üzerinde baskı kurarak, şiddet uygulayarak kontrolü ellerinde tuttukları rejimler için kullanılan "Diktatör" nitelendirmesinde bulunması, şüphelinin demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısının dahi olmadığının açık bir göstergesidir. 

“Sayın Kılıçdaroğlu, partisinin 35. Olağan Genel Kurultayı’nda, ardından grup toplantısında yaptığı konuşmalarda ve sosyal medyada hesabından yaptığı paylaşımlarda ülkemiz siyasetinin geleceği açısından son derece talihsiz açıklamalarda bulunmuştur. Millete rağmen siyaset yapılmayacağını hala anlayamamış olan Kılıçdaroğlu'nun bu tutumundan ve bozuk üslubundan bir an önce vazgeçmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Şüpheli şahsın, aynı zamanda temsil kabiliyeti bakımından ülkedeki en büyük ikinci partinin ve Ana Muhalefet Partisinin lideri olması, durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne sermektedir. Kılıçdaroğlu’nun yönelttiği ifadeler, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde, en temel anayasal hakkımız olan seçme özgürlüğümü kullanarak Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermiş bir vatandaşlar olarak, tarafımıza da yöneltildiği bir gerçektir. Kılıçdaroğlu’nun ifadeleri Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a, onu seven ve ona oy veren biz vatandaşlara yönelik ağır birer hakarettir. Bu sebeple şüpheliden şikâyetçiyiz” açıklamasında bulundu.

Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddesinde hükmü bulunan ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçunu işleyen CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Elbistan Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulunduk. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı’na hakaretinin bu terör olaylarından bağımsız olarak değerlendirilemeyeceğine dikkat çeken  Şakalar "Terör örgütünün Ankara’da  Diyarbakır'da Şırnak'ta yapmış olduğu hain saldırıyı bir kez daha nefretle, şiddetle kınıyoruz. Gerek Doğu ve Güneydoğu’da olan terör olayları gerekse Ortadoğu’daki bu kan çemberinin içerisinde böyle bir açıklamayı yapmaktan, böyle bir suç duyurusunda bulunmaktan esasında büyük bir zül duyuyoruz. Ancak gerek bu olaylar, gerekse ülkemizin güneyindeki terör olayları bu anda şikâyet ettiğimiz olaydan asla bağımsız değildir. Esasında, hepsi birbiriyle bağlantılıdır. Oynanmak istenen oyunlar Türkiye’ye oynanıyor. Bunu bütün vatandaşlarımız da görüyor. Bu süreç içerisinde bizim yapmamız gereken ülkemize sahip çıkmak, ona sahip çıkarken de bu ülkenin cumhurbaşkanına sahip çıkmaktır. Şu anda bizim şikâyetimiz de Cumhurbaşkanımız üzerinden aynı zamanda devletimize de sahip çıkmaktır.

Şikâyetimizi Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı veriyoruz ama esasında bu saldırı devletimize yapılan bir saldırıdır. Bu manada herkes haddini ve hududunu bilmelidir” dedi.

Editör: Haber Merkezi