Bakanlık tarafından CHP’li Öztunç’a verilen yanıtta, Elbistan-Nurhak-Kapıdere-Gölbaşı yolunun bazı projelerinin henüz eksik olması nedeniyle ihalesinin dahi yapılmadığı, 54,5 km olarak planlanan Göksun-Elbistan Devlet Yolu’nun(Elbistan Şehir Geçişi Dâhil) ise henüz 10 km’lik kesimin tamamlandığı ve kalan kısmın 2020 yılında bitirileceği ifade edildi.

‘BAKANLIK DESTEK OLACAK MI’ SORUSU YANITSIZ KALDI

Öztunç’un doğalgaz çalışmalarının artması ve yıpranmaya bağlı olarak yolların bozulması sonucu çözüm anlamında yetersizlik yaşayan Büyükşehir Belediyesine, Bakanlık bünyesindeki Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından destek olunacak mı sorusunun cevapsız kalması ise Kahramanmaraşlının yol çilesinin daha devam edeceğini gösterdi.

Öztunç’un soru önergesi ve gelen yanıt aynen şu şekilde:

Kahramanmaraş’ta Elbistan Göksun arasındaki, İç Anadolu’yu Güneydoğu’ya ve Doğu Anadolu’ya bağlayacak en kısa yol olacak olan karayolu ile bu yolun devamı Elbistan-Nurhak-Kapıdere-Gölbaşı yolu yıllardır bitirilememektedir. Ayrıca Kahramanmaraş ve ilçelerinde şehir içi yolları doğalgaz çalışmaları ve yıpranma nedeniyle köstebek yuvasına dönmüş durumdadır.

Buna istinaden;

SORULAR

1-Elbistan Göksun Kara yolunun yapımının durdurulduğu yönündeki iddialar doğru mudur?

2-İç Anadolu’yu ve Doğu Anadolu’ya bağlayacak en kısa yol olacak olan bu yol neden bitirilememektedir? Bitirilmeme gerekçesi nedir?

3-Bu yolun devamı olan Elbistan-Nurhak-Kapıdere-Gölbaşı yolu yapımı neden durdurulmuştur? Durdurulma gerekçesi nedir?

4-Söz konusu yolların yapımını ne zaman tamamlayacaksınız?

5- Şehir içi ve ilçe yollarının doğalgaz çalışmaları ve yıpranma nedeniyle bozulması ve Büyükşehir Belediyesinin bu yolların yapımı konusunda yetersiz kalması nedeniyle Bakanlık olarak, Karayolları Bölge Müdürlüğü Aracılığıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine bu konuda destek olunması yönünde bir girişimde bulunacak kısınız?

CEVAPLAR:

Göksun-Elbistan Devlet Yolu(Elbistan Şehir Geçişi Dâhil) 54,5 km uzunluğunda olup, 10 km’lik kesim bitümlü Sıcak Karışım (BSK) kaplamalı Bölünmüş Yol (BY) olarak tamamlanmıştır. Söz konusu yolun kalan kesiminin yatırım programına uygun olarak 2020 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.

Öte yandan, Elbistan-Nurhak-Kapıdere-Gölbaşı yolunun proje çalışmaları kapsamında yatay-düşey hatları onaylanmış, kavşak projeleri ise onay aşamasındadır. Söz konusu yolun proje çalışmalarının tamamlanmasıyla Yatırım Programına alınmasını müteakip, ihalesi yapılabilecektir.

Editör: Haber Merkezi