İYİ Parti İl ve İlçe Teşkilatlılarının yanı sıra vatandaşların da katıldığı Atatürk Meydanı’nda düzenlenen program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı.

Daha sonra Andımızın okunmasıyla devam eden kutlama programında  konuşan İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel, vesayetleri geride bırakan bir parti olduklarını söyledi.ü

İYİ Parti’nin kendilerinin öyküsü olduğuna vurgu yapan Çabukel, teşkilatlarının güçlü bir kurumsal yapının içinde olduğunu kaydetti.

Çabukel, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “İyi Parti bizim öykümüz… İyi Parti ; “Osmanlı’nın artığısınız dediklerinde kahroluyorum” diyen Kerküklü nenenin öyküsü… İyi Parti; aksakalları iman tahtasına bağdaş kurmuş olup “Bizi kimlere bırakıp gidiyorsun Türk” diye ağlayan Şamlı ihtiyarın öyküsü… İyi Parti ; “Bu vazifeyi Yavuz Sultan Selim Han verdi 500 yıldır İstanbul’u bekliyoruz” diyen Halepli gencin öyküsü… İyi Parti ; “Türkiye için dua etmeden seccademi kaldırmam” diyen Bosnalı teyzenin öyküsü… İyi Parti; kalesinde düşman bayrağı dalgalanan yerde Cuma namazı kılınmaz diyen Rıdvan Hocanın öyküsü… İyi Parti ; “İki patik ördüm köyüme gelen ilk Türk askerlerine vereceğim” diyen Ahıskalı gelinin öyküsü… İyi Parti; namusuna el sürdürmeyen kahraman Sütçü İmamın öyküsü… İyi Parti; ordumuza katılmak için ceketini satan Pakistanlı gencin, şehadet parmağını İsrailli askerlere uzatarak “Bir gün gelecekler” diye ağlayan Filistinli çocuğun ve ‘gavim gardaş’ diye yas tutan Karabağlı şairin öyküsüdür. “

Bugün düne göre daha güçlü olduklarına vurgu yapan Çabukel, “Her bir sayfası şecaat ve hamiyet örnekleriyle dolu olan tarihimizin geçmiş ile gelecek arasına kurabileceği en sağlam köprüdür İyi Parti… Toplumumuzun ileriye dair sağlam adımlar atmasını sağlamak, kendileri için sayısız fedakârlıklar yapan atalarının adalet bayrağını dalgalandırmak İyi Partinin eliyle olacaktır. Partimizin birinci yılı münasebeti ile toplandığımız bu günde, halkımız adına zulmün ve adaletsizliğin önüne geçmek için ilk günden beridir zor şartlarda teşkilatlanmış ve bunun karşılığında milletimizi yüce meclisimizde temsil etmiştir. Yakın gelecekte yapılacak olan yerel seçimlerin halkımız için önemi çok büyüktür, çünkü halkımız artık neme lazım diyen, zaten yapması gereken hizmeti minnet borcuymuş gibi bize sunan insanlardan bunaldı. Bu nedenledir ki; Mevcuttaki fiziken ve siyaseten yorgun kadrolar, fikri, ilmi ve estetik olarak kendilerini yenileyemediklerinden pörsümüşlükleri ile topluma heyecan veremiyorlar. Hareketimizin omurgasını oluşturan teşkilatımız güçlü bir kurumsal yapı içinde evelallah dimdik ayaktadır. Bugün düne göre daha güçlüyüz. Bugün, nice nice tuzakları, baskıları, sansürlemeleri, vesayetleri geride bırakmış bir parti olarak karşınızdayız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi