CHP Pazarcık Belediye Başkan Aday Adayı Av. Haydar İkizer, genel merkezin vereceği kararı verirken, partisinin seçimlerde başarı elde etmesi için de seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Partisinin vereceği her göreve hazır olduğunu belirten İkizer, amacının ekibiyle birlikte Pazarcık İlçesini ülkenin zirvesine taşımak olduğunu söyledi.

 Güçlü bir ekiple başarının kaçınılmaz olduğuna vurgu yapan İkizer; “Biz ekibimizle İlçemize hizmet için her türlü bilgi birikim ve projelerimizle hazırız. Partim görev verir, halkımızda teveccüh gösterirse, Belediye başkanı olmak için hazırım. Bu görevi layıkıyla yapacağımı düşünüyorum. Ben aday olduğum takdirde seçimi kazanacağımı halkımızın bana gösterdiği ilgi ve destekleri ile biliyorum. Önemli olan seçilmek değil, seçildikten sonra ne yaptığınızdır.

Bizim amacımız, Pazarcık halkına yapacağımız hizmetlerle Pazarcık’ı ülkenin zirvesine taşımaktır. İnanıyorum ki Belediye Başkanlığını tüm halkımızın desteğiyle ile kazanacağız. Ötekisi olamayan bir anlayışla, hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden tüm vatandaşlarımıza hizmet etmek; demokratik yönetim anlayışıyla tüm Pazarcık’ı kucaklamak, doğasını ve tüm tarihi dokusunu korumak istiyoruz.

Pazarcık’ı hoşgörünün, huzurun ve toplumsal dayanışmanın merkezi yapacağız” dedi.

İLÇEMİZ HOŞGÖRÜNÜN, HUZURUN VE TOPLUMSAL DAYANIŞMANIN MERKEZİ OLACAK

İkizer, konuşmasının devamında; "Ülkemiz de hukuksuzluğun sıradanlaştığı, emeğin hiçe sayıldığı bir dönemle karşı karşıyayız. Yurttaşlarımız yoksulluğa planlı programlı bir şekilde sürüklendiler. Artık kentlerimizin en büyük sorunu kent yoksulluğu olarak karşımıza çıkmaktadır. Adalet talebimiz yalnızca yargı konusunu içermiyor! Biz, gelirde, bölüşümde, kent hakkında da adalet talebini dile getiren partiyiz. Genel Başkanımızın adalet yürüyüşü işte bu yüzden evrensel bir karşılık buldu. Hayatı boyunca toplumsal ve siyasal mücadele vermiş biri olarak bu görevin sorumluluğunu taşımak ve ileri götürmek adına belediye başkanlığına aday adayı oldum. Bu doğrultuda Pazarcık’ı hoşgörünün, huzurun ve toplumsal dayanışmanın merkezi yapacağız” ifadelerini kullandı.

DAHA DEMOKRATİK KARAR ALMA MEKANİZMASI OLUŞTURACAĞIZ

Görevlerin gelip geçici olduğunu belirten İkizer; “Görevler gelip geçicidir önemli olan almış olduğunuz bayrağı ileri bir noktada devir edebilmektir. Cumhuriyet devrimimiz ve partimizin temel anlayışının yansıtılacağı bir mücadele vermek zorundayız. Bu ileri nokta her anlamda olmalıdır. Alt yapıda, sosyal donatıda, hizmet alanlarında olduğu kadar, siyasal anlamda da toplumun daha demokratik, daha özgürlükçü bir noktaya ulaşabilmesi adına mücadele edilmesi gerekmektedir. Karanlık ve tek seslilik karşısında bizlere düşen en kısa sürede demokrasiyi yeniden kazanmaktır. Bir hususun önemle altını bir kez daha çizmek istiyorum ‘Ben örgütünün emrinde bir belediye başkanı olacağım’. Karar alma mekanizmalarımızın daha katılımcı ve demokratik olabilmesi ilk hedefim olacaktır” dedi.

EĞİTİM DOSTU BİR BELEDİYE OLACAĞIZ!

İkizer, ayrıca Pazarcık’taki eğitim alanındaki projeleri ile nokta atışı tespitler yaptıklarını, çözüm için ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını kaydederek;  “Pazarcık’ta başta eğitim olmak üzere her alanda fark yaratmaya geliyoruz” dedi.

“Türkiye’de en büyük problemin eğitim olduğunu düşünüyorum” diye sözlerine devam eden Av. Haydar İkizer, “Çözüm ise sadece ülkemizin genel eğitim politikasındaki düzenlemeleri beklemek değildir. Başta eğitim olmak üzere Pazarcık’ın bütün sorunlarını çözeceğiz” şeklinde konuştu.

EĞİTİMDE YEREL YÖNETİMLERE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Eğitimin önemini anlatan CHP aday adayı Av. Haydar İkizer, eğitimin anne-baba ve aileden başladığına vurgu yaptı.

Bu anlamda yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü belirterek, yerel hizmetleri hayata geçireceğini söyledi. İkizer, “Eğitim ailede başlar. Toplumun kültürel değerleri örf ve adetleri bireye farklı düzeyde etkisi olacaktır. Bundan dolayı bu konuda bizim önemli görevlerimiz ve sorumluluklarımız olacaktır. Bu konuda önemli işler yapacağız” dedi.

BÜTÜN EZBERLERİ BOZACAĞIZ

İkizer, sözlerini şöyle sürdürdü; “4 Öğrenci babası olarak, bir kardeşiniz olarak eğitimin ne derece önemli olduğunu biliyorum. Okulların fiziki koşullarını iyileştirmek için çalışacağız. Okulların bahçe düzenlemesi, boyama, çocuk alanı ve tadilatını yapacağız. Geri dönüşümü özendirip Çevre bilinci kazanmalarını sağlayacağız. Spor konusunda tam destek vereceğiz. Okul öncesi eğitimde bütün ezberleri bozacağız. Okul öncesi eğitimi almayan çocuk kalmayacak. Bu okullardan yetişecek öğrenciler, kendi manevi değerlerine bağlı fakat aynı zamanda dünyayı bilen, yabancı dili çok iyi konuşan dünya vatandaşı gençler yetiştireceğiz. Pazarcık’ı marka bir kent , model ve modern bir kent yapacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi