İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, partisinin Kahramanmaraş İl Başkanlığınca düzenlediği ‘Aday Katılım Programına’ katıldı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen programa Koray Aydın’ın yanı sıra CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, çevre illerin il başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Aynı zamanda Cumhuriyet’in 96. Yıldönümünün de coşkuyla kutlandığı programda, Salih Kıraç da konser verdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, hem partisinin 2. kuruluş yıldönümü hem de Cumhuriyet’in 96. yıldönümü olduğunu, iki coşkuyu aynı anda yaşadıklarını söyledi. 

Konuşmasının devamında yerel yönetimleri eleştiren Çabukel; “Malum Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi giderek Çin ile kardeş şehir protokolü imzalamıştı. Biz buna karşı çıktık ve Uygur Türk’ü kardeşlerimizin gördükleri zulmü dile getirdik. Şu anda belediyede bu protokolden vazgeçti ve yanlıştan dönüldü.

Biz İYİ Parti olarak sorunların çözülmesi adına seçilmiş olan meclis üyelerimizle teşkilatımızla büyük bir gayret ile çalışıyoruz. Sizlerin desteği de buna güç katacaktır.

Bizim Germenica diye bir antik kentimiz var. Daha kendi içimizde reklamını yapamadık. O bölge yerinde durduğu zaman 4-5 milyon yıllık ziyaretçi alır. Diyorlar ki “Kahramanmaraş dondurma şehri.” Ancak biz sadece dondurma şehri değil, turizm açısından birçok noktada üst düzey noktadayız. Biz yöneticilerin çalışması için muhalefeti en verimli şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de siz değerli hemşerilerimize çok ihtiyacımız var.

Çevre ve insan Kahramanmaraş’ta en son göze alınan şeydir. Kuzey Çevre yolunda binlerce çam ağacı kesildi. Bu katliama elbette dur demeliyiz ancak bundan sonra yapılması gereken binlerce fidan dikilmesidir. Lütfen Kahramanmaraş’ın havasını daha fazla bozmayalım. Verileri göre, Kahramanmaraş’ın havası en kirli hava oldu. Bunu da onlar başardı. Biz İYİ parti olarak Kahramanmaraş için en iyisini yapmaya çalışacağız.

Şehirde trafik tıkanıyor. Böyle bir şehir planlaması olur mu? İlçelerimizin tamamında da yapacak çok şey, söylenecek çok söz var.

Kahramanmaraş’ta halen belediyeden parasını alamayan taşeron firmalar var. Artık Kahramanmaraş’a bir kere olsun sahip çıkılmalı. İnsanımızı sevin ve bir kez olsun insanlarımızı dinleyin. Biz bunların peşlerini bırakmayacağız” diye konuştu.

Daha düne kadar bize İP diyorlardı şimdi İYİ Parti diyorlar

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın da, konuşmasında kendilerine dün FETÖ’cü diyenlerin şimdi ayaklarına geldiklerini ifade ederek: “İki gün önce Partimizin ikinci kuruluş yıl dönümünü kutladık. Bu kuruluşta bir alın teri ve emek vardır. Milleti devlet sopasıyla korkutanlara karşı, yenilgiyi kabul etmiş ve bu şartları kabul etmişlere karşı, sizden korkmuyoruz diyerek öne çıkan, zerre kadar geri adım atmayarak ve hiç kimsenin yapmadığını yaparak cesur bir kadının önderliğinde bu parti kuruldu.

Daha düne kadar bize İP diyorlardı şimdi İYİ Parti diyorlar. Dün terörist diyen FETÖ’cü diyenler tıpış tıpış ayağımıza geldi. Salı günkü grup toplantımızı bazı kanallar yayınlamak zorunda kaldı. Yayınlamasalar da olurdu. Ama bu nereye kadar gidecek? Teslim olmak Türk’ün fıtratında yoktur. Devletin sopasını bize karşı kılıç olarak kullananlara karşı dik durmak bizim için vazifedir. Ülkeyi talan eden, her türlü uğursuzluk yoluna gidenler, aslında bir camdan kulenin içindeler. Cesur olun ve yerden bir taş alıp atın. Göreceksiniz param parça olacak.

Bu destanın adı;  İYİ Parti destanıdır!

Bizim iki yıllık sürecimizin bir hikayesi var. İki ayda teşkilatlandık yahu. Işık hızında, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir rekora imza attık. Bununla da kalmadık tabi. Bizi seçimlere sokmamak üzere plan yapanlara karşı, 2-3 ayda kongreler yaptık. Bunu yapan ve başaran başka bir parti yoktur. Bu destanın adı İYİ Parti destanıdır. Milletimizin duasıyla bu düzeni değiştirmek adına karış karış Türkiye’yi geziyoruz. Diğer illerde de muazzam bir tablo ile karşılaştım. İYİ Parti seçimden sonra, genelde siyasal yorgunluk olur ancak bizde bu hiç bir anlam ifade etmiyor. Biz işçiyiz. Siyaset işçisiyiz. Bu işi idealize ederek, bu düzeni değiştirme kararlılığıyla siyasal iktidarı, ittifakı ile beraber gerilettik ve oyun kurma kabiliyetimizle Türk milletinin kaderine hep beraber değiştireceğiz.

1 Nisan’ı hatırlıyor musunuz? 100 bin insan topladık. Bu tarihi gerçekleri unutmayın. Sizin kararlılığınız onlara seçim kararı aldırdı. Bizi seçime sokmamak için her türlü yolu denediler. Kılıçdaroğlu ile konuşan bir insan olarak söylüyorum. AK Partinin planlarını yerle bir ettik. Telefonla bile konuşmadık. Ayaklara giderek oyun kurduk. Eskiden bu işleri FETÖ yapıyordu. Şimdi onlar yapıyor. Cumhurbaşkanı bir gün sonra dedi ki, YSK’nın kararı bir gün sonra olsa böyle olmayacaktı dedi. Seçim sonucunda, 45 milletvekili çıkarttık ve 5 milyon insanım oyunu aldık. Doğru düzgün üye kaydı bile yapamadan siyaset tarihinde bir rekora imza attık. AK Parti mecliste çoğunluğunu kaybetti” dedi.  

Önümüzde sokak siyaseti başlıyor!

Konuşmasının devamında “Önümüzde sokak siyaseti başlıyor” diyen Aydın, sözlerine şöyle devam etti: “Biz caddelere sokaklara ineceğiz ve vatandaşlara doğruları göstereceğiz. Türk insanı bu olanları hak etmiyor. Bizim üzerimize düşen görevler var. 4 sene kaldı. Biz sabırlı insanlarız. 4 sene daha çalışacağız ve İYİ Parti bayrağını hep beraber dikeceğiz. Ekonomik sıkıntı Türkiye’de bir yıldan beri en büyük kriz oldu. Adam tek adam olarak devletin ve hazinenin başına damadı getirdi. Hak hukuk adalet hepsi geride bırakıldı.

Şu anda yapılan anketlere göre, hızla geriye doğru gidiyor. Bülent Arınç’ın bir sözü var. Rabbim verdikçe veriyor diyordu. Şimdi ise düştükçe düşüyor. Yeni kurulacak olan parti var ya. Oda işte en büyük zararı ortağına veriyor. İkinci olarak da MHP’ye veriyor. Bundan sonra ne yaparsan yap AK Parti dönemi kapanmıştır.”

Suriye meselesine değinen Aydın; “Bugün ordumuz Suriye’ye girdi. Milletçe kenetlendik. Mehmetçiğin ayağına taş değse biz bunu kalbimizden hissederiz. Bu konuda Her zaman yanlarında olduğumuzu da belirttik. Bu Trump mektup yazdı. ABD basın yayınlamasa haberimiz olmayacaktı. Mektubun sonunda öyle bir cümle söylüyor ki, benimle iş birliği yap diyor sonra. Genel başkanımız grup toplantısında söyledi. Bu adamın karşısına çıkıp cevabını verelim. Bu millet senin yanında. Türk milleti olarak bu kabul edilebilir bir durum değildir. Geçmişte bunun örnekleri var.

Bir Rahip Brunson vardı. Cumhurbaşkanı çıktı ve bu can bu bedende olduğu sürece bu rahibi kimse alamaz dedi. Sonrasında rahibi gönderdiler. Bu işin içinde bir şey var. Eğer Cumhurbaşkanımızı köşeye sıkıştıran bir konu var ise millet menfaati söz konusu olunca, çıksın anlatsın biz yanında oluruz” dedi.

Konuşmaların ardından Aydın, partiye katılım yapan yeni partililerine rozetlerini taktı.

Editör: Haber Merkezi