MKYK  Üyesi Av. Metin Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Dün  Dünya tarihinin en büyük destanlarından birinin, bir varoluş mücadelesinin yıl dönümü idi. Bu vesile ile bir kez daha Malazgirt’ten Cizreye kadar vatan olmasında ve vatan olarak kalmasında kanlarını canlarını eksik etmeyen bu milleti  Allah’a bağışlayan  bütün şehitlerimizi  rahmetle şükranla anıyoruz. Ülke olarak bir kez daha varoluş ve bağımsızlık mücadelesi veriyoruz. Ankara2da patlatılan bombalar ve bu gün yine taksimde patlatılan canlı bomba var. Bunların hepsi Bölgesel güç olmuş, küresel güç olma iddiasında olan Türkiye’ye  ayar vermek isteyen  diz çöktürmek isteyen küresel güçlerin, emperyalist hegomanların bir meydan okumasıdır.  Ama nasıl Sur’da, Cizre’de, Silopi’ de o maşaları kendi kazdıkları çukura gömdüysek, bundan sonraki süreçte de Şırnakta’da, Nusaybin’de de, Yüksekova’da o hainleri o teröristleri o başta Kürt halkının düşmanı olan küresel güçlerin maşalarını oradaki hendeklere gömeceğiz. Hiç kimse Türkiye’ye ayar veremez. Hiç kimse Türkiye’yi hizaya çekemez. Hiç kimse bizim 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine yürümemize engel olamaz. Bunu yapmaya çalışan PKK’ da olsa DİŞ ‘de olsa dhkpc de olsa, paralel devlet yapılanması ve paralel çete de olsa hepsine aynı anda  aynı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.   Allah’ın izniyle çok kısa süre içerisinde bütün bu terörist unsurlardan ülkemizi temizleyip yarınlarımıza daha emin adımlarla yürüyeceğiz.

Kahramanmaraş’ın  hayır severin bol olduğu insanlardan oluşan bir şehir. Bu vesile ile geçmişte halkın inançlarını ve değerlerini sömüren paralel yapının da Kahramanmaraş’ta çok büyük  binaları, okulları, Dershaneleri ve kolejleri var. Bu okulların, bu Dershanelerin ve bu binaların yapılmasına katkı sağlayan, kolundaki bilezikleri veren,  cebindeki harçlığı veren  ve fabrikasındaki insanları seferber eden hayırsever işadamlarımızda dahil olmak üzere herkese buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu günlerde aldığımız duyumlara göre bu binaları elden çıkarıp paraları da Persilvanya’ya örgüte aktarmanın gayreti içerisindeler. Ama Maraş halkı  kendi eserlerine sahip çıkarsa o eserlerin hasbel kadar üzerindeki olan insanlarda bir toplumsal baskı oluşturursa bu binaların elden çıkarılmasına izin vermez.  Bu binaların Devlete bağışlanmasına, Milli Eğitime bağışlanmasına da öncülük etmelerini ve kesinlikle Kahramanmaraş’ın  alın teri ile  göz nuru ile oluşmuş bu yapıların birilerine peşkeş çekilmesine ve paralel örgüte bir günah kaynağı oluşturulmasına müsaade etmeyelim.


Bizde Siyasi hakaret olarak elimizden geleni yapacağız. Buraların birilerine peşkeş çekilmesine  sonuna kadar engel olacağız.  Başkanlar ve milletvekillerimiz gerekli bilgilendirmeleri yaptılar. Hepimizin bir  hedefi var. Kahramanmaraş’ta Ak Parti’nin  başarısını daha ileriye taşımak.  Şehrimizi gelecek hedeflerine taşımak için birlik beraberlik içerisinde çalışacağız. Bizim aramıza hiç kimse nifak sokamayacak. Davamızın peşinde ilerlemeye devam edeceğiz ve hep birlikte geleceğimizi inşa edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi