MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye genelindeki öğretmen liseleriyle birlikte Kahramanmaraş Anadolu Öğretmen Lisesi’nin de kapatılacak olması çok büyük tepkilere neden olduğuna işaret ederek, “Kapatma kararının; hem öğrencileri, hem velileri hem de öğretmenleri mağdur edeceği belirtilmektedir. Bu nedenle, kapatma kararı yeniden gözden geçirilmelidir.” dedi. 

Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de taşıyan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, önergesinde şu sorulara yer verdi: 

“Kahramanmaraş Anadolu Öğretmen Lisesi’nin kapatılacağı doğru mudur? Doğru ise kapatma gerekçeleri nelerdir? 

Hükümet kapatma konusunda kararlı ise öğrenci, veli ve öğretmenleri mağdur etmemek için bu liseyi; Fen Lisesi veya Anadolu Lisesi’ne dönüştürmeyi düşünüyor musunuz?

Velilerin sesine kulak vererek, bu konuda çalışma yapacak mısınız?”

SGK Denetmenleri 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, bir başka soru önergesinde de Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çalışan denetmenlerin sorunlarını dile getirdi. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu, bu soru önergesinde şu sözlere yer verdi:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişleri ile hemen hemen aynı işleri yapan sosyal güvenlik denetmenleri, maaş başta olmak üzere pek çok sosyal haklar konusunda mağdur edilmektedir.

Sosyal güvenlik denetmenlerinin ek gösterge, özel hizmet tazminatı, denetim tazminatı, harcırah, görev ve makam tazminatı gibi konularda kurum ve iş müfettişleri karşısında mağdur edildikleri doğru mudur? 

Doğru ise bu mağduriyeti nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz? Kurum ve iş müfettişlerine sağlanan imkânları sosyal güvenlik denetmenlerine de sağlayacak mısınız?

Mağduriyeti önlemek amacıyla sosyal güvenlik denetmenleri, kurum müfettişleri ve iş müfettişlerinden oluşan üç denetim birimini tek çatı altında toplamayı düşünüyor musunuz? Bu konuda bir çalışmanız var mıdır?”

Editör: Haber Merkezi