Kahramanmaraş’ın insanlarıyla ve coğrafi konumuyla müthiş bir kent olduğuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan Esat Şengül, “Kahramanmaraş'ta 11 ilçemiz, birde büyükşehir belediyesi ile toplamda 12 belediye var. Cumhuriyet Halk Partili ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin birer belediyeyi yönetirken, 9 belediye ve büyükşehir AK Parti tarafından yönetiliyor. Bizim Nurhak Belediyemizde dezavantajları var, avantajları da. Belediye başkanımız kendisi oluşturuyor, imkanlarını. Türkiye'nin en küçük belediyesi bütçesi itibarıyla da belediye başkanımızı bile bir personel sayarsak toplamda 30 personelin yönettiği küçücük bir belediye. İmkanlar çok sınırlı, dolayısıyla o bütçenin küçüklüğü ile belediye başkanımız arzu ettiği projelerin birçoğunu hayata geçiremiyor” dedi.

Kahramanmaraş’ta işçi ücretlerine en çok zam yapan belediyenin Nurhak Belediyesi olduğunu ifade eden Esat Şengül, “AK Parti belediyelerine rağmen işçilerimize en çok zam yapan belediye Nurhak, sosyal belediyeciliğiyle örnek. İktidar ise, bırakın belediyelerde salgın döneminde 5 maskeyi dağıtmaktan muzdarip bir performans sergiledi.  CHP’li belediyelerin ekmek dağıtımını bile yasakladılar. Yapılan nakdi yardım kampanyalarına el koydular. Dolayısıyla böyle bir süreçten geldiğimiz zaman Nurhak belediyemiz ve tamda o noktada maskeyi diğer şeyleri bir kenara bırakıyorum her aileye 250 TL nakdi yardım yaparak pandemi sürecinde vatandaşın yanında oldu” diye konuştu.

Kahramanmaraş’ın tanıtım görevini özel firmaların üslendiğini öne süren Şengül, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Kahramanmaraş’ın pul biberi ve baharat çeşitlerinin tamamı çok çok seçkindir özellikle biber aroması rengi bakımından birçok ilde üretilir ama Kahramanmaraş'taki havayı almış o biber diğerlerine göre bir farklılık ifade eder. Dondurma evet dünyaya yayılmış ve orada bir firmamız sayesinde dünyaya yayılmış ama nedense yöneticiler ya da işte hükümet Kahramanmaraş'ta bu dondurmayı alıp Dünya'nın her tarafına kendisi yayma yönünde yada yerinde bir festivale dönüştürme yönünde herhangi bir şey yok. Sadece firmanın kendi müteşebbis ruhuyla ilerliyor.”

Kahramanmaraş’ta çiftçilerin girdilerin yüksek olması nedeniyle zor bir süreçten geçtiklerini belirten Şengül, “Kahramanmaraş kendi kendine yeten bir zenginliğe sahip. Burada en büyük sorunumuz AK Parti iktidarı. Elini çektiği zaman Kahramanmaraş'ın zenginlikleri kendine yetiyor. Kahramanmaraş'ta bir dönüşüm var. Bunun ilk sinyallerini de biz yerel seçimde sayın adayımıza verilen oylar gördük. Önümüze koyulacak sandıkta da göreceksiniz, Kahramanmaraşlı ahde vefasını gösterecektir. Cumhuriyet Halk Partisini Kahramanmaraş'ta layık olduğu yere getirecekler” dedi.

Esnafların sorunlarının çözümü için yurt genelinde CHP’nin çalışması olduğunu dile getiren Şengül, konuşmasının sonunda; Kahramanmaraş’ta korona virüs (Covid-19) süreci ve esnafın sorunları, şehir hastanelerin konumu, ilçelerde uzman doktor eksikliği, belediye hizmetlerinde yaşanan eksiklikler, yerel siyaset, siyasette kadının yeri, kamu yatırımları, tarım, turizm, fabrikaların ve termik santralinin çevreye verdiği zararlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Editör: Haber Merkezi