Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerinin ardından İYİ Kahramanmaraş İl Başkanlığına atanan Av. Ahmet Çabukel, çalışmalarını aralıksız sürdüklerini yerel seçimlere hazır ve iddialı bir şekilde gireceklerini söyledi.

İlçe teşkilatlanmalarının tamamladığını söyleyen Çabukel;  “İYİ Parti İl Başkanı olarak Genel Merkez tarafından atandıktan sonra teşkilat yapımızı oluşturmaya çalıştık. Zaten malum seçim sürecinde de çok acil ve hızlıca kurulmuş il ve ilçe başkanlıklarımız vardı. Özveriyle çalıştılar, fakat bazıları katılamadılar. Biz bu dinamikleri yerine oturtmak için elimizden geleni yapmak zorundaydık. Bu nedenle yönetimimizde daha dinamik bir yapı oluşturmak adına biraz gençleştirmeye ve biraz hareketli insanları koymaya çalıştık. Nitekim burada başarılı olabildiğimizi düşünüyorum. Daha iyisi olabilirdi, yapacağız, elbette çok daha iyisi olacak.

Şuan ki yönetim yapımız gayet iyi bir yönetim yapısı oldu. Şunu da söyleyeyim ilçe başkanlıklarında da yine aynı şekilde yani başkanlarımızla da görüştük o bölgede çalışmalar yaptık, ilçe başkanı adaylarımızı belirledik, öncelikle birçok aday çıktı sağ olsunlar. Nitekim o adaylar içinde konuştuk birliktelik sağlamaya çalıştık. Çünkü bizlerin bir insan dahi küstürme gibi bir lüksü yok.  Buna da girmemek adına herkesle birebir görüşmeye çalıştık ve hatta o bölgelerde tamamen bağımsız kişilerce emin olun tamamen bağımsız kişilerce araştırma yaptırdık. O araştırmalar neticesinde çıkanları ön plana gelen arkadaşlarımızı konuşarak istişare ederek ilçe başkanı yaptık ve birçok yerde de dinamizm oluşturduğumuzu düşünüyorum. Fakat çok daha iyi bir yapı oluşacak daha dün geldi genel merkezden görevlendirmelerin yazısı dün itibari ile resmileşti artık bütün ilçe başkanlarımız şu anda belli sadece bir haftalık süre içerisinde onlar yönetimlerini oluşturacaklar” dedi. 

DİNAMİK ADAYLAR VE EN İYİ PROJELERLE ÇIKACAĞIZ

Yerel seçimlere hızlı ve dinamik bir şekilde gireceklerini belirten Çabukel;Yerel seçimlere çok hızlı girmeye planlıyoruz. Bu nedenle alt yapımızı iyi oluşturmamız gerektiği kanaatindeyiz. Anket firmalarıyla görüşüyoruz, hatta birkaç anket hazırlığımız var, şu anda yaptığımız anketlerde var. Bölge bölge soru sorup bölüyoruz, hepsini bir anda tek bir ankette değil de kısım kısım yapmaya çalışıyoruz. Bir Youtube kanalı oluşturuyoruz, alt yapısı hazır. Vatandaşlara sorular soracağız, beklentileri dinleyeceğiz.  Tamamen bağımsız olacak. Vatandaşın beklentilerine cevap verebilecek adaylarla sahaya çıkacağız.

Tabi vatandaşı dinlerken Sivil Toplum Örgütlerinin de görüşlerini alıyoruz, ziyaretlerimiz devam ediyor. 

Yine bu Çarşamba günü basın mensupları ile bir araya geleceğiz, çalışmalarımızı anlatıp, şehrimiz için istişarelerde bulunacağız.

Yıllardır aynı siyasi parti mensupları bu şehirde belediyecilik yapıyor. Aynı fikir aynı bakış açısı. Vatandaş da yoruldu, değişim istiyor. Biz bunu değiştireceğiz, sıradan bir belediyecilik değil, fark yaratacağız, hizmet nasıl yapılırmış göstereceğiz.  Bunun için de strateji merkezlerimizi oluşturuyoruz şu anda hatta Kahramanmaraş’ta seçim iletişim ofisini kurduk. Muhtemelen Çarşamba günü açacağız biraz erken gibi olsa da çalışmalarımızı bunun üzerine yürütüyoruz.

İl başkanlığımızı başka bir yere taşıyoruz, iki ilçe başkanlığımız burada kalacak. Amacımız, yine bütün ilçeler kendi çalışmalarını belediye çalışmalarını rahatlıkla yürütebilsinler ve bizden bağımsız yapabilsinler. Bu sayede daha çok insana ulaşmayı planlıyoruz ve daha çok insana ulaştığımızda eminim hizmetlerimiz çok daha hızlı ilerleyecek çok daha hızlı veriler toplamış olacağız. Sorunları tespit anlamında da somut adımlarımız var, mesela bir Google üzerinden app ve android uyumlu programlar hazırlıyoruz.  Bunlar üzerinden yerinden insanlar kendi sokaklarındaki sorunları yazacaklar, bize gönderecekler, biz onları analiz edeceğiz ve onları sıralamaya koyacağız. Bu sıralamadan sonra il belediye başkanı seçildikten, ilk 100 gün içerisinde hiçbir sokakta sorun kalmayacak şekilde çözeceğiz.

Biliyorsunuz, bu yaz ilimizde bir sel felaketi yaşandı. Sebebi ise dere yataklarının üzerinin kapatılması ve alt yapı eksikliği idi. Bunlar yaşanmamalıydı.

Bu şehrin yeni bir belediyecilik anlayışına ihtiyacı var. Bu şehir yeni bir sayfa açacak.  İYİ Parti’nin bu sayfadaki tek kare olduğunu düşünüyorum. Temiz yüzlerle, temiz insanlarla, temiz kadrolarla, iyi projelerle halkımızın karşısına çıkacağız ve birçok ilçede de belediyeyi alacağız. Çok da iddialıyız” ifadelerini kullandı.

ÖZKAYNAKLARIMIZI TÜKETTİLER

Ülke ekonomisini değerlendiren Çabukel; “Ekonomistleri iyi dinlemek lazım. Gerçek ekonomistlerden bahsediyorum. Bütün ülke ekonomilerine saldırı olur. Bu Türkiye Cumhuriyetine yapılan son 10 günde ya da son bir 1 yılda ya da son 5 yılda olan bir saldırı değil. Cumhuriyet kurulduğu günden itibaren ondan önce hatta Osmanlı döneminde bile ekonomik saldırılar vardı.  Ki bu dünyanın her yerinde şu anda Amerika’yada Rusya’ya ve birçok ülkeye yapılan bir ekonomik saldırı var. Ancak her ülke kendi ekonomi modeli oluşturup, saldıralar karşı stratejisini geliştirmek zorunda.

Bizler 24 Haziran seçimleri öncesi meydanlarda söyledik. Ekonomi tıkandı can çekişiyor dedik. İktidar, özelleştirmelerle üretimi durdurdu. Öz kaynaklarımız elimizden gitti. Tüketen, dışa bağımlı bir üşle haline geldik.

Bizim seçim vaadimiz üretime dayalı bir ekonomi politikasıydı. Bir ay içerisinde ekonomiyi düzeltecektik. Ancak İktidar bunu yapamadı.

Bugün sanayicilerimiz üretimde kapasite azalttı, küçülmeye gitti. İşçimiz, esnafımız, memurumuz, emeklimiz, çiftçimiz çok zor durumda. Türk Lirası günden güne eriyor. Vatandaş temel ihtiyaçlarını almakta zorlanıyor.  Faizler yüksek, kur yüksek. Ekonomimiz iyiye gitmiyor, bir an önce çözüm üretilmeli” diye konuştu.  

MHP HALKA VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI

Geçtiğimiz hafta, İYİ Parti'nin Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili önergesi Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylamada AKP'nin ret oyu kullanması, MHP'ninse çekimser kalması nedeniyle reddedildi. MHP’nin seçim beyannamesinde yer alan çekimser kalarak, meclisten geçmemesini de değerlendiren Çabukel; “Ya maalesef o kadar komik ki bir siyasi parti düşünün, ben bu sorunu çözeceğim diyor, halka vaat ediyor, fırsat önüne geldiğinde yapmıyor. Vatandaşı kandırıyor.

İYİ Parti olarak Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili kanun teklifi verdik. Bu kanun teklifimiz AK Partinin ret oyuna rağmen diğer partilerin evet oylamasıyla önergesi kabul edildi, meclise geldi. Mecliste MHP’nin çekimser kalmasıyla meclisten geçmedi. MHP sözünde durmayan bir parti olduğunu gösterdi. İYİ Partinin vatandaşın haklarını koruyan kollayan bir parti olduğu açıkça ortada. Bu seçimlerde halk onlara gereken cevabı verecektir” dedi.

ANDIMIZ OKULLARDA OKUTULACAK

Danıştay’ın andımız kararına da değinen Çabukel; “ Adana Milletvekilimiz İsmail Koncuk var. İnanılmaz çalışkan ve dürüst insan yumruğuyla vurduğu zaman masaya ses getirir. Andımızın kaldırılmasından sonra tekrar okullarda okutulması için Danışatay’a dava açmıştı. Danıştay’ın kararı ile okuularda andımızın tekrar okutulmasının önü açıldı. Fakat milli dediğimiz övündüğümüz milli eğitim bakanımızın yürütmeyi durdurma talebinde bulundu. Milletvekilimiz Koncuk, bunun peşini de bırakmadı. Andımız okullarda gür sesle okutulana kadar peşini bırakmayacağız da.

Türküm Doğruyum demekten, ya da içindeki hangi cümleden rahatsız olduklarını çok merak ediyorum. “Ne mutlu Türküm diyene” mi insanları rahatsız ediyor? Ya da 5 dakika çocuklarımız kapıda bekliyor diye mi? Okutulmasını istemeyenler çocuklarını 5 dakika geç getirsinler.  Bizler milli şuurla yetişmiş, bilgi ile donatılmış bir gençlik yetişsin istiyoruz.

Geçtiğimiz günlerde bir etkinlik düzenledik, andımızı okutabilecek bir çocuk bulamadık. Bu çok vahim üzücü bir durum. İşte bu nedenle kısmet olursa il başkanlığı olarak kendi çocuklarımıza bunu öğretme kararı aldık ve öğretiyoruz, buna hiçbir hükumet hiçbir güç karşı çıkamayacak. Görecekler Andımız her yerde okunacak” diye konuştu.

Çabukel; “Türkiye İYİ olacak, biz varız, kimse endişe etmesin” diyerek konuşmasını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi