Kahramanmaraş’ta bir otelde düzenlenen kongrede konuşan Ali Babacan, “Biz iktidara geldiğimizde ülkemizin tüm sorunlarını çözmek için canla başla çalışacağız. Yoksulluğu ve işsizliği çözmek için yatırım ve üretimin önünü açacağız. Şehirlerimizin yerel dinamiklerini harekete geçireceğiz. Herkesin olduğu gibi Kahramanmaraş içinde özel projelerimiz olacak. Kahramanmaraş'ın ulaşım ve altyapı probleminin de mümkün olan en kısa zamanda tamamlanmasını sağlayacağız. Maraş’ın sürekli göç göç veren değil, her yıl daha fazla turist çeken bir şehir olması için çalışacağız. Kısacası biz Kahramanmaraş'a deva olmaya Türkiye'ye deva olmaya hazırız” dedi.

EYLEM PLANLARI HAZIRLIYORUZ

Kongre sonrası bölgede görev yapan gazetecilerle bir araya gelen Babacan, eylem planları ve parti çalışma hakkında şunları kaydetti: “DEVA Partisi bilindiği üzere kurulalı 16 ay oldu. Kurulduğumuzdan tam 8 ay sonra seçimlere girmeye hak kazanacak bir teşkilat boyutuna ulaştık. Siyasi partilerle ilgili mevzuatta; bir siyasi parti 41 ilde ve bu illerin üçte birinde teşkilatlanıp bir de büyük kongresini yaparsa seçimlere girmeye hak kazanıyor. Biz bu 41 il şartını geçtiğimiz yıl Kasım ayın da tamamladık. Kuruluşuyla seçimlere girme hakkını kazanması arasındaki sürenin en kısa olduğu parti çok şükür deva partisi oldu. Rekor kırdık o açıdan.  Teşkilatlanmamız tabii büyük kongremizde birlikte durmadı tam tersine hızlanarak devam ediyor. Bugün itibariyle 81 ilimizin 81 ilinde il başkanı görevlendirmiş durumdayız. Türkiye'de toplam 973 ilçe var. Bu 973 ilçeden 650'side başkanlığımızı bugün itibariyle görevlendirmiş durumdayız. Bir yandan teşkilatlanma çalışmalarımız devam ederken, bir yandan da ülkemizin sorunlarına çözüm üretmek için yoğun bir çalışma ortaya koyuyoruz. Eylem planları hazırlıyoruz. Eylem planları ne demek? Seçimlerden sonra kurulacak hükümetin ilk 90 gününde ve ilk 360 günde neler yapacağını detaylı bir şekilde takvime bağlanmış halde açıklama demek. İlk eylem planımızı geçtiğimiz ay Adana'da açıkladık. 56 maddelik bir eylem planıydı. Tarım ve hayvancılık konusunda seçimlerden sonra ilk 90 günde ve ilk 360 günde neler yapacağımızı tüm Türkiye’yle paylaştık. Bundan sonra diğer eylem planı ile çalışmalarımız devam edecek.

Örneğin sosyal politikaları destekler konusunda, işsizlik ve istihdam konusunda, esnaf-kobi konusunda, sanayi, turizm, sağlık, eğitim, dijital dönüşüm konusunda aklınıza gelen tüm politik alanları kuşatan bir eylem planı serisi olacak. Bu yaklaşık 20 ayrı başlıkta bu eylem planımızı tamamlamış olacağız. Tarım sadece bunlardan bir tanesi. Bu şekilde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. DEVA Partisi tabi yeni bir siyasi parti. Öncelikle vatandaşlarımızın partimize ilgili farkındalığı artırmamız gerekiyor. Arkasından bu farkında olan vatandaşlarımızı partimizi iyi anlaması için partimizin kadrosunu politikalarını iyi tanımaları için gayret göstermemiz gerekiyor. Nihayetinde tabii ki vatandaşlarımızın desteğiyle, inşallah bu ilk seçimlerde ülkemize yaraşır partimize, yaraşır güzel bir sonucu almayı hep beraber hedefliyoruz.”

Yapılan basın toplantısının ardından Ali Babacan ve ekibi, Kahramanmaraş’ta esnaflarla bir araya geldi. Teşkilat mensuplarıyla akşam yemeğinin bir araya geçek olan Ali Babacan, Kahramanmaraş’tan Hatay’a hareket edecek.                                          

Editör: Haber Merkezi