Ekinözü Adliyesi, iş yoğunluğunun düşük olduğu gerekçesi ile 2004 yılında alınan karar doğrultusunda kapatıldı ve yargı alanı olarak da Elbistan’a bağlandı. Nurhak Adliyesi de 2012 yılında yine aynı gerekçe ile kapatılarak Elbistan Adliyesi’nin yargı alanına dahil edildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, 18 yıldır adliyesi olmayan Ekinözü ve 10 senedir de yargıyla ilgili işlemleri için kilometrelerce mesafe gitmek zorunda kalan Nurhaklılar ile Çağlayancerit ilçelerinde adalet hizmetinin yerinde verilmesini talep etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan Aycan, adalet hizmetlerinin yaygınlaşması ve hızlanmasının önemine değindi.

Aycan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslenerek, “Davaların karara bağlanma sürecini hızlandırmak için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz? Bazı ilçelerde adalet sarayı bulunmamaktadır. Çağlayancerit, Nurhak ve Ekinözü ilçelerine adalet sarayı kurulacak mıdır? Bu ilçelerdeki vatandaşlara hizmete ulaşmaları noktasındaki önerileriniz nedir?” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi