Kilis 1973 doğumlu olan Sinan Kanmaz, işletme bölümü mezunu olup, 2003 yılından beri katı' (papercut) sanatıyla ilgili realist çalışmalar yapıyor. ilk sergisini 2013’te Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde açan Kanmaz, aynı yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 17’nci Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Yarışması'na katıldı. 

Katı' dalında sergilenmeye değer 7 eser arasında yer alan çalışmasıyla Bakanlığın İstanbul ve Ankara'da düzenlediği sergilere katıldı. 

Kanmaz, katı’ sanatı ve eserlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Türkiye'de daha çok katı' olarak bilinen ve geleneksel süsleme sanatlarından biri olarak algılanan bu sanat, bir kağıt sanatı papercut; özetle kağıt oymacılığı” dedi.

Kendi içinde süren ve biraz da keşifvari bir yolculuğun sonunda bu sanatı bir süsleme sanatı olmaktan çıkartıp hep realist eserler üretmeye çalıştığını kaydeden Kanmaz, “Önce çiz, sonra kes, resim yaparken kalem yerine bıçak kullanarak. Sonunda fotografik illüzyonlar peşinde koşmaya başladım. Yıllardır ürettiklerimle karşınızdayım” diye konuştu.

Kanmaz’ın Sanko Sanat Galerisi’nde 9 Şubat saat 17.30’da açılacak sergisi, 2 Mart’a kadar ger gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.  

Editör: Haber Merkezi