Resimlerinde desen yapma alışkanlığının olmadığını, resim yaparken her şeyin resme hizmet etmesi gerektiğini kaydeden Günel, soyutlamayı çok sevdiğine vurgu yaptı.

“Resimde desen, kompozisyon ve bakış açısı çok önemlidir. Ressam çok disiplinli ve güçlü hayal gücü olmalı. Bizim beyaz renk boyamız yok. Beyaz rengi kâğıttan kullanıyorum. Resmin nereye gittiğini bilmeniz lazım” diyen Günel, resim yapmanın kendisi için yaşamak, nefes almak ve tutku olduğuna dikkati çekti.

Her şeyini resim yapmaya borçlu olduğunu anlatan Günel, ressamlığın riskli ama yapılmayacak bir iş olmadığının altını çizdi.



Yurtiçi ve yurtdışında 40 yıldan beri yüzlerce kişisel sergi açtığını ve karma sergilere katıldığını vurgulayan Günel, “Sanko Sanat Galerisi’nde sergilenen 15 eserimde akrilik ve yağlı boya kullandım. Sulu boya tekniğinden gelen ressamım. Sulu boya hızlı düşünmeyi gerektiriyor. İnsanlık iki tekerle dünyayı fethediyor. Renk yok, yansıma vardır. Resim yapmak bilime yakın olmak demektir.” 

Günel’in sergisi, Sanko Sanat Galerisi’nde 1 Nisan’a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.



SANATÇI
Günel, 1956 yılında doğdu. 1969 yılında yurtdışına yerleşen sanatçı, Almanya’da dekorasyon eğitimi aldı. 1984 yılından itibaren grafiker ve serbest ressam olarak çalışan sanatçı, yurtdışında ve yurtiçinde, özel ve resmi kurumlarda farklı yaş gruplarıyla resim ve atölye çalışmalarını sürdürüyor.

İnsan ve doğa resimlerinde çeşitli boya ve malzeme kullanan sanatçının resimlerindeki belirgin özellik; reel olanın, yer yer deformasyonlarla, dokusal soyutlamayla bütünleşmesidir.

Sanatçının resim serüveninde soyut çalışmalar giderek ağırlıklı yer tutuyor. Yer çekiminden kurtulmuş devinimin hızı, dokulu yüzeylerde yer alan saf renkli formlar, klasikten gelen gelenekçi yaklaşım ve mekânsızlaşma öne çıkan ögeler olarak dikkati çekiyor.

Çalışmalarına Almanya, Hollanda ve Türkiye’de devam eden Günel, 1982 yılından bugüne Balıkesir, Ankara, İzmir, İstanbul, Almanya, Mersin, Hollanda’da çok sayıda sergi düzenledi.
Editör: Haber Merkezi