Zayıflayarak sağlıklı bir yaşam sürmek isteyenlere bir destek de manevi dünyadan geldi.

Dr. Arif Arslan’ın kaleme aldığı Allah’ın İsimleri İle Şifa / Esmaü’ş Şifa isimli kitapta zayıflamak için okunacak dualara yer veriliyor.

 

ÖNCE DOKTOR, SONRA DUA

Zayıflamak isteyen kişinin öncelikle bir doktora ya da diyetisyene giderek kendisi için en uygun diyeti seçmesi tavsiye edilen kitapta, daha sonra destek için dua okuması öneriliyor.

Zayıflamak için 903 defa El-Kabid, 550 defa El-Mukiyt ve 134 defa da Es-Samed isminin okunması tavsiye ediliyor.

 

Bu dualar şu anlamlara geliyor:

 

“El-Kâbid: Lütuf ve hikmetiyle istediğinin maddi ve manevi rızkını daraltan. Sıkan, daraltan demektir.

El-Mukît: Her şeye muktedir olan; her şeyin karşılığını veren; her türlü mahlûkata münasip rızk veren.

Es-Samed: Her şey ve herkes kendisine muhtaç olan, kendisi hiçbir şeye ve hiçbir kimseye muhtaç olmayan. Başka bir anlamda, dertlerin, kederlerin, istek ve ihtiyaçların verilip giderildiği tek kapı, tek müracaat kapısıdır.”

 

AÇLIK HİSSİ VE ABUR CUBURA KARŞI

Diyet programına yardımcı olması için önerilen dualar hakkında ise şu bilgiler veriliyor:

 

“1. “Ya Kâbid” esmasını bir dilim ekmeğe 40 gün 903 defa ara vermeden okuyup her sabah aç karnına bu ekmek parçasını yerse açlık hissi duymaz ve zayıflamasına da vesile olur.

2. “Yâ Mukît” ismi şerifini 550 defa zikretmeye devam eden kimse, sürekli bir şeyler atıştırmaktan, abur cubur yeme alışkanlığından ve acıkmadan sürekli atıştırma alışkanlığından kurtulur.

3. “Yâ Samed” İsmi şerifini 134 defa okumaya devam eden açlık hissi duymaz. Dolayısıyla bu esmalarla da bir nevi diyet yapmak ve zayıflamak mümkündür.”

 

Sena Yayınları’ndan çıkan Esmaü’ş Şifa kitabında Allah’ın İsimleri ile dertlerine şifa, problemlerine çözüm, sıkıntılarına huzur ve rahatlık arayanlar için manevi çözümler sunuluyor.

 

Editör: Haber Merkezi