KSÜ GSF Sergi Salonu fuaye alanında gerçekleştirilen Resim Sergisi açılışında konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci down sendromu çocuklar ve ailelerine seslenerek, “KSÜ sizin, sizler için var. Her türlü çalışma için her zaman üniversitemizin imkânlarını sonuna kadar kullanabilirsiniz” şeklinde konuştu. “Yaptıkları çalışmalarla ‘bu hayatta bende varım’ mesajı veren çocuklarımıza destek olmaya devam edeceğiz” diyen Rektör Deveci, üniversite olarak dezavantajlı bireylerin sosyal yaşama katılımına imkân veren ve sosyal sorumluluk amacı taşıyan bütün faaliyetleri desteklediklerinin altını çizdi.

KSÜ GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, Üniversite ve fakülte olarak bu tür sosyal sorumluk projelerinde yer almaktan memnuniyet duyduklarını belirtirken, “KSÜ sizin eviniz. Başımızın üzerinde her zaman yeriniz var” diye konuştu.



Konuşmalarının ardından resim sergisi açılış kurdelesini Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, Kahramanmaraş Down Sendromu Çocukları ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Zeynep Nur Mahçiçek Yerhan, protokol üyeleri ve down sendromu çocuklar birlikte kesti.

Down sendromu çocukların eserleri protokol üyelerince ilgiyle incelenirken, kursa katılan çocuklardan Zeynep Sude Bilginer Rektör Deveci’ye yaptığı bir resmi imzalayarak hediye etti. Bu hediyenin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Rektör Deveci, Zeynep Sude’ye teşekkür ederek, resmi çerçeveleterek odasının en güzel köşesine koyacağını söyledi.



İki hafta kurs boyunca down sendromu çocuklara eğitim veren GSF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Âdem Çelik, kısa sürede onlara temel resim tekniklerini anlattıklarını ifade ederken, resim kabiliyeti çok yüksek kabiliyetli çocuklarla karşılaştıklarını söyledi. Çelik “İyi bir eğitimle down sendromu bir çocuk iyi bir ressam olabilir” diye konuştu.

KSÜ Rektörlüğünün sergi açılışına katılanlara birde sürprizi vardı. Üniversitenin davetlisi olarak etkinliğe katılan Kahramanmaraş İmam-Hatip Lisesi Mehter Takımı’nın mehteran gösterisi çocuklar ve katılımcıların beğenisini topladı.

Editör: Haber Merkezi