Sempozyumun açılış konuşmasını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç adına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya yaptı. Sempozyumda bildiri sunarak katkı sunan bilim insanlarına ve sempozyumun düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkürlerini ifade eden Çetinkaya, Uluslararası Maraşizade Ahmed Kuddusi ve Kadirilik Sempozyumunun başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Konuşmasına Uluslararası Maraşizade Ahmed Kuddusi ve Kadirilik Sempozyumunun katkı sunanlara teşekkür ederek başlayan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, “Bizi biz yapan, unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi gün yüzüne çıkarmak için emek veren yöneticilerimizi ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediyemizle yürütülen bu işbirliklerini, bu güç birliklerini inşallah arttırarak devam ettireceğiz.” diye konuştu.

Sempozyum düzenleme kurulu adına KSÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Lütfü Alıcı da kısa bir konuşma yaparak, Maraşizade Ahmed Kuddusi hakkında bilgiler verdi.

Maraşizade Ahmed Kuddusi’nin torunlarından Ali Eren de bir konuşma yaparak sempozyumun düzenlenmesine katkı sunan KSÜ ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yönetici ve çalışanlarına teşekkürlerini sundu.

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya tarafından Ali Eren’e ve Maraşizade Ahmed Kuddusi’nin yaşadığı şehir olan Niğde Bor Belediye Başkanı Sıtkı Eren’e Kahramanmaraş’a verilen İstiklal Madalyası vesikasının yer aldığı tablo hediye edildi.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyumun açılış oturumuna geçilirken, oturum başkanlığını Prof. Dr. Hasan Kavruk yaptı. Oturum kapsamında Prof. Dr. Ahmet Doğan “Ahmed Kuddusi Divanı’nda Ele Alınan Konular”, Doç. Dr. Ali Tenik “Ahmed Kuddusi’nin Tasavvuf ve Tarikat Anlayışı”, Prof. Dr. Osman Türer “Ahmed Kuddusi’nin Şiirlerinde İlahi Aşk”, Prof. Dr. Nuri Kahveci “Kuddusi Divanı’nda İbadet-Tasavvuf ilişkisi” ve Prof. Dr. İbrahim Halil Tuğluk “Ahmed Kuddusi Divanı’nda Sosyal Tenkit” başlıklı tebliğlerini sundular.

Uluslararası Maraşizade Ahmed Kuddusi ve Kadirilik Sempozyumu’nun öğleden sonraki oturumları ise KSÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonlarında gerçekleştirildi. Uluslararası Maraşizade Ahmed Kuddusi ve Kadirilik Sempozyumu 23-24 Kasım tarihleri boyunca sürecek oturumların ardından 24 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 19.00’da Fen-Edebiyat Fakültesi Piri Reis Amfisinde düzenlenecek değerlendirme oturumuyla son bulacak.

Editör: Haber Merkezi