Yaptığı açıklamada Ünal Ateş şöyle dedi:

“AKP Kahramanmaraş milletvekili ve İçişleri Bakanlığı Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç dün bir açılışta öğrencilerin yurt sorunu ile ilgili yaptığı açıklamada,

‘Ey CeHaPe, sen bu ülkede hiçbir sorunu çözmemek için mi varsın?.. CeHaPe yurt sorunu olmayan öğrencileri yanına almış, sanki yurt sorunu varmış gibi göstermeye çalışıyorlar.’ diye buyurmuş.

Celalettin Güvenç bürokrasiden gelen işleyişi bilen bir insan fakat zannediyorum hala daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş ziyaretinin etkisinden kurtulamamış. Sayın Güvenç yaşadığı şokun etkisiyle sanıyorum bu soruyu sormuş. Oysa çok sevdiği milletvekili arkadaşları Özellikle de Mahir Ünal beyefendi Sayın Güvenç’e bu ülkeyi CHP'nin değil mensubu olduğu parti Ak Parti'nin yönettiğini ve mensup olduğu partinin genel başkanının da bu ülkede başkanlık görevini yürüttüğünü bir hatırlatsın.

Sayın Güvenç onlar hatırlatmıyorsa ben size hatırlatayım iktidar sizsiniz 20 yıldan beri bu ülkeyi Siz yönetiyorsunuz ve bu ülkedeki bütün sorunların müsebbibi siz ve sizin arkadaşlarınız. Bugün bu ülkede öğrenciler yurt bulamıyorsa bu yıllardan beri sizin yürüttüğünüz yanlış politikaların eseridir. Yıllarca bu ülkedeki gençleri tarikat, cemaat ve idüğü belirsiz vakıf yurtlarının kucağına attınız. 15 Temmuz’dan sonra hala akıllanmamış olmalısınız ki bugün yurt arayan gençlere hala ne idüğü belirsiz vakıf yurtlarını adres gösteriyorsunuz. Yandaş müteahhitlere çektiğiniz kıyak yerine bu ülkede yurt yapsaydınız bugün bu ülkede gençler yurtsuz kalmayacaktı. Açıklamanızda açıkta öğrencinin olmadığına, yurt bulamayan öğrenci sayısının çok az olduğunu eylem yapan öğrencilerin üniversite öğrencisi olmadığını ima etmişsiniz. Şu an sadece CHP Onikişubat ilçe başkanlığına müracaat eden, şehirdışında kazandıkları üniversite için yurt bulamayan 52 öğrencimiz mevcut. Diğer ilçeleri saymıyorum bile. Bu öğrencilerin birçoğu da kız kardeşlerimiz. Bu öğrencilerimizden bazılarıyla ilgili evrakları paylaşıyorum. Acaba doğruyu söylemeyen siz misiniz, biz miyiz? Ev kiralarına gelince, sizin muhteşem ekonomi yönetiminiz sayesinde Kahramanmaraş'ta bile şu an en küçük 1+1 ev kiraları 1750 TL

Cumhuriyet Halk Partisine atıfta bulunarak hangi öğrenciye yardımcı olduğumuzu soruyorsunuz. Kahramanmaraş’ta hiçbir devlet imkanını kullanamayan bir muhalefet ilçe başkanı olarak iki evimizi yurt bulamayan gençlerimiz için barınma amaçlı onlara açtık. Şehrimize gelen 10 öğrencimizi farklı noktalarda ev ve yurtlara yerleştirdik. Başka şehirlerde üniversite kazanan 12 çocuğumuza burs imkanı sağladık. Devletin bütün imkanları sizin elinizde. Bu imkanların bir kısmı bizde olsa idi çok daha muhteşem işler yapardık. Çünkü bizim felsefemiz yandaşa değil vatandaşa hizmet. İnşallah bir gün Kahramanmaraş belediyesini biz yönetirsek ilk yıl içerisinde yapacağımız yurdun açılışına sizi davet edeceğim. Bu arada dün açılışını yaptığınız tesis 2019 yılında yapılmış olan bir tesis. Bilmiyorsanız hatırlatayım istedim. Açacak yer bulamayınca eski açılan yerlere yeni açılış törenleri için para harcayacağınıza o paralarla şehir dışına okumaya giden evlatlarımıza burs verin.”

Editör: Haber Merkezi