ilgili branşlardaki hocalara whatsapp yoluyla ulaşabilecekleri ve Türkiye çapında yapılan deneme sınavlarıyla sınava hazırlık aşamalarında kendi durumlarını gözlemleyebilecekleri, yapay zeka ile yazılımlanmış 5000 öğrencimize 5000 adet 12 ay boyunca kullanabilecekleri Türkoğlu Akademi Eğitim Kart, içerisinde; çanta, defterler, boyama kalemleri, açkı ve silgisine kadar öğrencilerin tüm malzemelerinin bulunduğu birinci sınıftaki öğrenciye kırtasiye yardımı, 'Kaynak bizden, Kazanmak sizden' adlı proje kapsamında ilçedeki 8. 11. ve 12. sınıf öğrencilerine Temel Yeterlilik Test (TYT) kaynak kitaplarının dağıtımını gerçekleştirildi. Ayrıca  “Bir Okul Değişsin Dünya Değişsin” projesi kapsamında ilçemizdeki bazı okullar baştan sona yeniledi.

Bu kapsamda gençleri ve çocukları düşünerek onların daha iyi bir eğitim alabilmesi ve boş vakitlerini değerlendirebilmeleri için yeni bir projeye imza atan Türkoğlu Belediyesi, DOSTDER (Kahramanmaraş Dostluk Derneği)' nin katkıları ile ilçedeki, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim” programı kapsamında Avrupa Prefabrik fonu ile yapılan örnek proje okulu olan Yunus Emre Ortaokuluna kütüphane açılışını gerçekleştirildi.

Açılış programına; Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Kemal Hakverdi, Ak Parti Türkoğlu İlçe Başkanı Feyzettin Okumuş, açılışına katkı sağlayan DOSTDER yönetimi ve vatandaşlarımızın katıldı.

Eğitim ve Kültüre yapılan yatırımların geleceğe yapılan yatırımlar olduğunu belirten Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; “Eğitim ve okul konusunda belediyemiz kesinlikle bu projelere destek veriyor. Bunu 2004 yılında ilk Belediye Başkanı olduğumda iki katlı bir belediye binası vardı. Beyoğlu’nun içerisinde, anayolun üzerine bir tane belediye binası yaptım. Eski belediye binasını da Mustafa Okumuş halk kütüphanesi yaptım. Şu an bilgisayar odalarıyla yine öğrencilere hizmet vermektedir. 2014’te belediyeler kapanınca Beyoğlu, Şekeroba, Kılılı ve Yeşilyöre’deki belediye binalarını da Milli Eğitime verdim. Buraları başka şekilde de değerlendirebilirdik, ama bizim önceliğimiz gençler ve öğrenciler.  Öğrencileri, nitelikli ve kaliteli eğitim almayan toplumlar kesinlikle ileriye gidemez. Yine önümüzdeki Kasım ayının 21'inde Çakıroğlu ve Kaledibi iki okulu Kahramanmaraş Vakfı ile beraber ortaklaşa restorasyonunu yapıyoruz. Öğrencilerimize de inşallah kışlık yardım yapacağız. Okullarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Editör: Haber Merkezi