TYB’nin 2020 Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları ödül töreni Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bu yıl Edebiyatın Başkentinde düzenlenen “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları” ödül törenine Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı.

Kente gelen yazarlar, etkinlik öncesi tarihi, mekanları ve Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’ni ziyaret etti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen programda, toplamda 30 ödül, sahiplerine takdim edildi. Hikaye, şiir, roman, deneme, fikir, araştırma, inceleme, hatıra, gezi, tercüme, Türk müziği, halk kültürü, basın gibi daha onlarca dalda ödül kazanan sanatçılara ödüllerini TYB Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve etkinliğe protokol üyeleri takdim etti.

Ödül töreninde konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Tabi bizim için son derece önemli. Yazarlar Birliğimizin yılın fikir adamı ve sanatçıları ödülünün şiir ve edebiyatın başkenti olan Kahraman şehrimizde verilmesinden duyduğum memnuniyeti bir kez daha ifade ediyorum. Burada üstat Necip Fazıl’ın ismini taşıyan bu mekanda yazarlar birliğimizin o ödüllerin veriliyor olması da son derece anlamlı” dedi.

Editör: Haber Merkezi