Selçuk Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesinden 2006 yılında Endüstri Mühendisi olarak mezun olan Kamalak, 8 yıllık kısa iş hayatında özel sektör ve devlet tecrübesi edindi. Görev aldığı kurumlarda her zaman sorumluluğu üzerine alarak kurumunun başarısı için çalışan Kamalak, edindiği tecrübeyle Özel Kalem Müdürlüğünün altından da başarıyla çıkacağının sinyalini verdi.

   Kısa bir süre önce makamına oturarak göreve başlayan Kamalak bütün işleri toplayarak işleri hemen yoluna koydu. Özel Kalemde görev yapan personelle Büyükşehir Belediyesinin başarısı için ter döken Endüstri Mühendisi Yavuz Kamalak, sempatik ve sıcak tavırlarıyla da dikkat çekiyor.


Yavuz Kamalak Kimdir?


   1983 yılında Kahramanmaraş Merkez’de doğdu. İlköğretim ve Lise Eğitimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden 2006 yılında mezun oldu.

   İş hayatına Kipaş Holding Bilişim ve İş Geliştirme Bölümünde Sistem Analisti ve Teknoloji Danışmanı olarak 2006 yılında başladı. Kipaş Holding Kahramanmaraş Çimento Fabrikası ve Holdingin Mısır Lokasyonu için ERP yazılımı ve Tübitak çalışmalarında Proje Yöneticisi olarak görev aldı. Vatani görevini 2008 yılında İstanbul’da tamamladı. Askerlik dönüşü Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.’de  Ticari ve Kurumsal Bankacılık Uzman Yardımcısı olarak İstanbul ve Kahramanmaraş’ta görev aldı. 2010 yılında Kpss puanı ile Şanlıurfa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi Müdürlüğü’ne Genel Koordinatör olarak atandı. 2011 yılının sonunda Kahramanmaraş İl Özel İdaresi İşletme Müdürlüğü’ne naklen tayin oldu. İşletme Müdürlüğü’nde Satın alma ve İhaleler sorumlusu olarak 2,5 yıl görev yaptı. Büyükşehir Belediyesi yasası kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine aktarılmış olup 23.06.2014 tarihi itibari ile Özel Kalem Müdürü olarak görevlendirilmiştir. Evli olan Kamalak, 1 kız ve 1 erkek çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi