29 Ocak Pazar Günü Ala Palace Düğün Salonunda gerçekleştirilecek olan S.S. Kahramanmaraş Merkez Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulunda mevcut Başkan Ali Rıza Kekeç ve İnşaatçılar Odası Başkanı Adnan Kozak olmak üzere iki aday başkanlık için yarışacak.

Seçimlere iddialı bir şekilde hazırlanan İnşaatçılar Odası Başkanı Adnan Kozak, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ORTAKLARIMIZIN TERCİHİ DEĞİŞİMDEN YANA

Seçim çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kozak, kooperatif ortaklarının değişimden yana olduğuna vurgu yaparak; “Adaylığımız esnaf ve sanatkarımızda büyük heyecan uyandırdı. Gerek iş yerinde ziyaret ettiğimiz gerekse seçim ofisimize akın akın ziyarete gelen kooperatif ortaklarımızın ortak isteği keyfi uygulamalardan uzak, adaletli bir yönetim. Tercileri değişimden yana.” dedi.

TÜRKİYE’DE ÖRNEK KOOPERATİF OLACAĞIZ

Tüm ortakların, kooperatif çalışmalarından haberdar olacağını belirten Başkan Kozak; “Yönetimi aldığımızda, tam da esnafımızın arzu ettiği, şeffaf yönetim anlayışı ile hizmet sunacağız.

Kısaca yapacağımız hizmetlerden bahsedecek olursak;

Devlet desteklerinden, sıfır faizli kredilerden anında tüm üyelerimizi haberdar edeceğiz.

Kredi kullandırılırken esnafımıza bir lütufta bulunuyormuş gibi davranmayacağız. Esnafın hakkını yine esnafa vereceğiz. Esnafımız bir telefonla hizmet alacak. Bizi arayacak, hizmet almak için bize gelmeyecek, biz esnafımıza hizmet götüreceğiz.  Evrak işleri arasında esnafımızı boğmayacağız. Kaygı içerisinde defalarca ‘kredim ne oldu, ne aşamada, ne zaman ödeme yapılacak’  sorularıyla kooperatife defalarca gelmeyecek, vakit kaybetmeyecek.

Esnafımızın sorunlarına çözüm üreten etkin bir yönetim şekli ortaya koyacağız.

Yönetiminden çalışanına düzenli eğitimlerle esnafımıza en üst seviyede kaliteli hizmet sunacağız.

Hizmetlerimizle Türkiye’de örnek kooperatif olacağız” dedi.

GEÇİM KAYNAĞI DEĞİL, HİZMET MAKAMI

Beş dönemdir İnşaatçılar Odası Başkanlığı görevini başarı ile yürüten Kozak, başkanlık döneminden önce de sürekli esnaf odalarının içerisinde olduğuna vurgu yaparak; “Babam Hacı Mehmet Kozak, Esnaf Odalar Birliği eski Başkanlarından. Ben hayatım boyunca esnaf ve sanatkarın içerisinde oldum. Dolayısı ile esnafımızın derdini de, beklentisini de, çözümünü de iyi bilirim. Bizler hiçbir zaman makamları geçim kaynağı olarak görmedik. Başkanlığını yaptığım İnşaatçılar Odası’ndan da bugüne kadar asla maaş almış değilim. Çünkü makamlar geçim kaynağı değil, hizmet etme aracıdır. 

Üzülerek belirtiyorum, bugün baktığımızda Esnaf ve Sanatkarın güçlenmesi için kurulan bu önemli kurum, adeta bazılarının ailece geçim kaynağı sağladığı bir kurum haline gelmiş. Yönetiminden tutun çalışanlarına kadar yakın akrabalık ilişkileri var. 

Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri şahısların kendi malı ya da geçim kaynağı değil, esnaf ve sanatkarın işini büyütebilmesi için düşük faizle kredi desteği sağlayan kurumlardır. Yönetimde görev alan kişilerin görevi de esnaf ve sanatkarın, sağlanan bu imkana en kolay yoldan ulaştırmaktır.

AMACIMIZ NET, ESNAFIMIZA HİZMET

Bizim yönetimimizde asla eş, dost, akraba önceliği olmayacak. Sürekli esnaf ve sanatkarımızla iç içe çalışıp, iş hacimlerini büyütmeleri için yol gösterici ve destek olacağız” dedi.

Başkan Kozak, 29 Ocak 2023 Pazar Günü ALA Palace düğün salonunda gerçekleştirilecek olan genel kurulda tüm kooperatif ortaklarına çağrıda bulundu ve “Saat 09:30’da değişim için hazır bulunalım. Bizimle birlikte tüm esnaf ve sanatkarımız kazanacak. Genel kurulun şehrimize, esnaf ve sanatkarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi