KMTSO’nun efsane başkanı rahmetli Mehmet Balduk ile çalıştıkları ilk günden beri her zaman ihracatın artması gerektiğini vurguladıklarını belirten Balcıoğlu, “Neden? Bizim kendi paramız kendimize yetiyor. İşletmemizi döndürüyor, geçimimizi sağlıyoruz ama işletme büyümüyor.

Bunun büyümesi için bir yerden bir kazanç gelmesi lazım ve biz bunun adına ihracat diyoruz. Bu ihracatta dışarıdan yabancının parası şehre gelip, dağılması gerekiyor. Bunun en kısa izahı bu.” Dedi.

Ticaret ve Sanayi Odasında uzun dönem meclis başkanlığı yaptığını ve oranın temsil makamı olduğunu şu anda ise icra makamında 2 yıldır yönetim kurulu başkanlığı yaptığını ifade eden Balcıoğlu şöyle konuştu:

“Yaptığım şeylerin hepsi son iki yılda yapılmış şeyler. Bu iki yılın başlangıcı çok önemli. Mart ayında Dünya’yı pandemi aldı, ben başkanlık görevini Nisan ayında aldım. Yani tabiri caizse elim, ayağım kelepçeliydi. İş yerleri kapalıydı ve evlerde hapis olmuştuk. Öyle bir zamanda ben bir şeyler yapmaya çalışıp, bir şeyleri yürütmeye çalıştık.”

ÜRETİM ÇALIŞMALARI

Balcıoğlu, her zaman Kahramanmaraş’ın sanayisini misafirlere anlatıldığında çok hoşlarına gittiğini de söyleyerek, “Bu büyük ve güçlü sanayi herkesin hoşuna gidiyor. Ancak bu güçlü çarkları döndüren birde sanayi sitemiz var bizim. Yabancının yaptığı, o çuvallarla para ödeyip aldığımız makinelerin yedek parçalarını o kadar güzel yapıyorlar ki, orijinaline çok yakın bazen çok daha iyi ve kalitelisini yapıyorlar. Dolayısıyla bunların bir disipline edilip, proje haline getirilmesi ve daha üst kademeye geçirilmesi gerekiyor. Yani Almanya’daki Mercedes firmasının parçasını bizim Ahmet ustamız  yapabilmeliydi. Bizim bunları yapabilecek kabiliyetimiz var. Yapımız buna müsait, yalnızca disipline edilmesi gerekiyor.” dedi.

Kahramanmaraş’ın her zaman bir adım önde olması ve şehrin firmalarının büyüyüp, kendilerini geliştirmeleri adına yapılması gereken bütün adımları attıklarını, bu manada gerekirse ikili ilişkilerini de kullanarak önemli mesafeler kat ettiklerini vurgulayan Balcıoğlu, saha İstanbul’a 25. Müracaat eden ilin Kahramanmaraş olmasına rağmen hatır gönül ile 4. Sıraya aldırdıklarını ve firmaların fuarda yer aldığını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi