Kentin sorunlarını dijital platformda gündeme taşıyan Kent Kulisi programı yapımcıları Gazeteciler Mehmet Fiskeci ve Neşe Yıldızhan Pazartesi akşamı canlı yayında Dulkadiroğlu ilçesi Ayvalı bölgesinde tarımsal faaliyet yürüten çiftçilerin sulama sorununu gündeme taşıdılar.

Sulama sıkıntısı nedeniyle tarlada mahsulleri kuruyan çiftçiler canlı yayına bağlanarak, dertlerini ve beklentilerini aktardılar.  

Konuklar, su rezervleri bakımından zengin bir şehirde ekili arazilerin kurumasının çok vahim bir durum olduğuna, su yönetiminin daha iyi yapılması gerektiğine dikkat çektiler. Su probleminin sadece tarımsal sulamada değil, içme suyunda da olduğunu, bir an önce önlem alınması gerektiği yönünde yetkililere seslendiler. 

Tarımın önemine vurgu yapılan yayında çiftçilerin feryadını Tarım ve Orman Bakanlığı duydu.

Yayın sonrası harekete geçen Tarım ve Orman Bakanlığı, edindiğimiz bilgilere göre Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun Başkanlığında Kuraklık Kurulu kuruldu ve kurul ilk defa toplanacak.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi ve ekibinin konuya hassasiyetle çözüm odaklı yaklaşmaları da takdir edildi. Görünen o ki Türkiye tarımı güvenilir ellerde.

Editör: Haber Merkezi