MAR-DER’in seçimli olağan genel kurulu yeni yönetimi belirlemek ve gündemde bulunan bazı maddeleri görüşmek üzere toplandı. Toplantı açılışında bir konuşma yapan önceki Başkan Abdurrahman Köroğlu, “Yönetimde bulunduğumuz süre içinde Kahramanmaraş ve Kahramanmaraşlıya hizmet etme gayretinde bulunduk. Memleketimiz, sahip olduğu kültürel değerler, kurtuluş savaşımızda gösterdiği üstün başarılar nedeniyle çok daha fazlasını hakkediyor. Bizler Kahramanmaraş’ın hakkettiği yere gelmesi için bugüne kadar çalıştığımız gibi bugünden sonrada çalışmaya devam edeceğiz. Bugün Mar-Der’in başkanlığını bırakıyorum. Bayrağı bir başka arkadaşıma devredeceğim. Ancak ben yine aktif olarak Kahramanmaraş için çalışmaya devam edeceğim. Görev sürem içinde bana destek olan, birlikte çalıştığım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Mar-Der başkanlığına seçilen Faruk Bilsin de hizmetlerinden dolayı Abdurrahman Köroğlu’na teşekkür etti. Bilsin, “Abdurrahman abi bundan sonra bizim onursal başkanımızdır. Kendisi ile yakından çalışmaya devam edeceğiz. Bilgi ve tecrübelerinden faydalanacağız. Bizler Kahramanmaraş ve Kahramanmaraşlı sevdalısıyız. Aldığımız bu bayrağı daha yükseklere taşıma gayretinde olacağız. İnşallah bu hedefimize de birlikte ilerleyeceğiz.” dedi.

Yeni Yönetim Kurulu daha sonra yaptığı toplantıda görev dağılımını ise şu şekilde belirledi:

Seçimli Olağan Genel Kurulu ile dernek tüzüğünde de bazı değişikliklere gidildi. Derneğin MAR-DER olarak kullanılan ismi “Kahramanmaraş Kültür” olarak değiştirildi.

Editör: Haber Merkezi