İdrar yapmakta zorlandığı şikâyetiyle Özel Sular Akademi Hastanesi'ne başvuran Musa Kişi'yi muayene eden Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Selçuk Altın tarafından muayene edildi. Yapılan tetkiklerde sonunda Kişi, ameliyata alındı. Kapalı yapılan ameliyatta Musa Kişi'den 250 gram ağırlığında prostat çıktı.

Opr. Dr. Selçuk Altın, yaşlı adamdan alınan prostatın çok büyük olduğunu ve bu büyüklükte prostatın nadir görüldüğünü söyledi. Kişi'nin sağlık durumunun gayet iyi olduğunu ifade eden Altın, "Bu hastamızda normalde açık ameliyat yapmak gerekirdi çünkü çok ciddi büyük bir prostatı vardı. Bu da böbreklerini ve mesanesini kötü düzeyde etkileyebilecek kadar büyüktü 250 gram gibi. Biz normalde 80 gramın üzerini kapalı ameliyattan ziyade açık ameliyatla yapmak isteriz çünkü bir portakal gibi düşünecek olursak prostatı, 80 gram üzerindekiler çok büyük olduğu için uzun zaman alıyor kesmek, dolayısıyla açık ameliyat yapıyoruz. Biz bu hastada riski göze alıp kapalı bir ameliyatla bitirdik. Hastamızın sağlık durumu gayet iyi. Kapalı ameliyatın hastaya faydası oldu çünkü herhangi bir kesi izi ve yara izi olmayacak hastanın. İyileşme sürecini de çok ciddi oranda kısaltacak" dedi.

Musa Kişi ise ameliyatla sağlığına kavuştuğunu ve şikayetinin kalmadığını belirterek ameliyatı yapan Uzmanı Opr. Dr. Selçuk Altın ve ekibine teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi