Önce ki gün İstanbul Kağıthane'de Sadabad Mesire alanında gerçekleştirilen Piknik Şölenine İstanbul Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği (AFŞİNDER) Başkanı Ahmet Ardıç,İstanbul Elbistanlılar Derneği Başkanı Latif Erdoğan,İstanbul Büğet Mahallesi Derneği Başkanı Ramazan Yetgin,İstanbul Alkayaoğlu Derneği Başkan Yardımcısı Menderes Yücel,İstanbul Büyükyapalak Derneği Başkanı Mehmet Özkan,İstanbul Karağara Derneği Başkanı Yakup Aksu ve çok sayıda hemşehrilerimiz ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Arıtaş Mahallesi Derneği Başkanı Fadime Dağlı Atak, Değerli STK başkanlarımız, ozanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz ve kıymetli hemşehrilerimiz Hepiniz hoş geldiniz. Derneğimiz 2016 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. Bu süre içerisinde aylık etkinliklerimiz devam ederken pandemi koşulları nedeniyle etkinliklerimize ara vermek zorunda kalınmıştı. Bu arada öğrenci bursları verilmeye devam edildi. En son 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında 35 öğrenciye burs verildi. Her yıl yapılan geleneksel hale getirdiğimiz piknik programlarımıza birliğimiz ve beraberliğimizi pekiştirme adına devam edilecektir. En büyük hedefimiz Öğrencilere verilen burs sayısını artırmak ve Derneğimize kalıcı bir yer temin etmektir. Hepinize Hoş geldiniz diyor Saygılar sunuyor iyi eğlenceler diliyorum dedi.

Konuşmaların ardından Yöremiz Sanatçılarından Yaşar Gören,Ahmet Ceren,Arabali Gülşen,Şevket Gürlek,Aynur Özdemir ve Nurettin Yeşil sahne alarak gün boyu hemşehrilerimize Türkü ziyafeti verdiler.

Program sonunda Öğrencilere Burs vermek adına katkıda bulunmak isteyenler için Atkı,Bere ve Saklama kabı satışa sunuldu.

Sabah ikram edilen kahvaltı ve Öğleyin ikram edilen Yemek pikniğe katılanlar tarafından takdirle karşılandı.

Editör: Haber Merkezi