Alpedo Kervan Lezzet Grubu’nun ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı programında Vali Ömer Faruk Coşkun ve eşi Sevilay Coşkun, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Dulkadiroğlu Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, emekli öğretmenler ile bir araya geldi.

Programda konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, “İnşallah yarın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü idrak edeceğiz, bu vesileyle bir aradayız. Özellikle bizleri bir araya getiren İl Millî Eğitim Müdürümüze ve ev sahipliğini yapan işletme sahibi Sami Bey’e teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine başladı.

Öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu kaydeden Vali Ömer Faruk Coşkun, emekli öğretmenlere hitaben, “Sizler, uzun yıllar boyunca geleceğimizin teminatı, mimarı ve ülkemizin yönetiminde görev alacak öğrencilerimizi ve gençlerimizi yetiştirdiniz. Bu kutsal mesleği layıkıyla yerine getirerek, emekli oldunuz. Bu vesileyle devletimiz ve milletimiz adına siz kıymetli öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Emeklilik hayatınızda sizlere ailelerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum.  24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ise öğretmenlerin, eğitimin sıradan bir unsuru olmadıklarını aksine ana karakteri olduklarını belirterek, “Bu mukaddes mesleğin tüm maddî ve manevî sorumluluklarını sırtlayarak öğrencilerimizin yollarını aydınlatan, onları kültürlü, bilgili ve erdemli bir şekilde geleceğe hazırlayan, ülkesini ve milletini seven, millî ve manevî değerlere bağlı bireyler olarak yetişmelerini sağlayan siz değerli öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliriz. Bu vesile ile 24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü en içten dileklerimle kutlarım.” sözlerini ifade etti.

Emekli öğretmenler ise böyle anlamlı bir programı düzenleyen İl Millî Eğitim Müdürlüğüne ve programa teşrif eden Vali Ömer Faruk Coşkun’a teşekkür ettiler.

Kahvaltı programının sonunda emekli öğretmenlere karanfil takdimi gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi