Elbistan Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle her yıl düzenlediği aşure ikramı geleneğini sürdürdü. Dev kazanda pişen 3 bin kişilik aşure, Uzun Çarşı’da, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Tıraş’ın da katıldığı programla vatandaşlara ikram edildi.

Burada vatandaşlara kendi eliyle aşure ikram eden Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Muharrem ayı ve Aşure Günü’nün birliğin, dirliğin ve beraberliğin devamına vesile olması temennisinde bulundu.

Muharrem ayında tutulan oruçların kabul olması dileğini ileten Başkan Gürbüz, “Muharrem ayı Müslümanlar için dini, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesaj barındıran önemli bir zaman dilimidir. Bu ayın 10.gününe denk gelen Aşure Günü’nün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır. Bu duygu ve düşüncelerle birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşma, dayanışma ve bereketin simgesi Aşure Günü’nün tüm İslam alemine ve hemşerilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal ve AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Tıraş da; aşure ikramı yapılan vatandaşların Muharrem ayını ve Aşure Günü’nü tebrik etti.

Vatandaşlar da, aşure ikramından dolayı Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi