Kervancıoğlu, Kahramanmaraş dondurmasının sektördeki payı ve Alpedo Kervan Lezzet Grubunun yatırımları üzerine açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş dondurmasının yurtiçinde bilinirliğinin çok iyi olmasına rağmen tüketiminin yüzde 17’lerde olduğunu ifade eden Kervancıoğlu, bu oranı yüzde 40’lara çıkarmanın mümkün olduğunu ancak bunun için Kahramanmaraşlı dondurma üreticilerinin birlik ve beraberliği sağlaması gerektiğini kaydetti.

Kervancıoğlu, “Biz, birleştiğimiz zaman inşallah hem şehrimizi tanıtımına, hem Kahramanmaraş dondurmasının tüketimini artırmaya hem de şehir ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağız” dedi.

“DERDİMİZ KAHRAMANMARAŞ, DERDİMİZ ŞEHRİMİZ”

Alpedo Kervan Lezzet Grubu’nun Kahramanmaraş'ta 8 tane mağazası bulunduğunu aktaran Kervancıoğlu, yeni mağazaların müjdesini verdi. Kervancıoğlu, şöyle konuştu: “Şu anda Tekerek yolunda çok güzel bir mağaza çalışmamız var. Tekerek yolundaki bu mağazamız bin metrekare büyüklükte bir mağazamız. Türkiye’de örneği olmayan bir mağaza. Burası için çok güzel bir konsept hazırladık. Bu konsepte ne var? Düşünün; bir tarafında unlu mamuller standı var. Bir tarafında yöresel ürünler standı var. Türkiye'nin 81 vilayetinde çıkan doğal ürünleri biz burada bir şekilde sergilemiş olacağız. Burada doğal ürünler marketi var. Bir tarafta yine pastane zinciri var, kafe zinciri var. Vatandaşlarımız burada oturacak, yiyip içecek. Bir taraftan da çıkışta paketini alıp güzel bir şekilde evine götürecek. Biz, Türkiye'nin çok yerini geziyoruz. Yeri, zamanı geldiğinde yurt dışına gidiyoruz. Oralarda çok güzel şeyler görüyoruz. Biz de bu güzellikleri bu kahraman şehrimize getirmek istiyoruz. Benim derdim; bu kahraman şehrimizin, kahraman insanlarına bu güzel konsepti sunmak. Yani derdimiz Kahramanmaraş, derdimiz şehrimiz.”

KERVAN’DAN ÜNGÜT MAHALLESİ’NE DEV VİP TESİS!

Kervan Lezzet Grubu olarak Üngüt Mahallesi’ne Türkiye’de eşi benzeri olmayan VİP bir tesis kazandırmak için çalışmalara başladıklarını kaydederek şu açıklamalarda bulundu: “Kahramanmaraş'ta yatırımlarımız bir şekilde devam ediyor. Bu şehre, güzel şeyler yaptığınız zaman mutlu oluyoruz, gurur duyuyoruz. Düşünün, Gaziantep'ten Kahramanmaraş'a girerken burada Kervan’ın güzel bir tesisi var. Hafta sonları bu tesise yakın illerden değerli misafirler geliyor. Burası, Maraş'ın girişinde şehrimizi tanıtmak için çok güzel bir tesis oldu. Biz istedik ki Kayseri'den Kahramanmaraş'a girerken de bu şehri tanıtan bir tesis olsun, dedik. Ramada Otel’in hemen ön tarafında 12 dönüm bir yerimiz var. İnşallah burası için projelerimiz çıktı. Oraya Kahramanmaraş’a şehrimize yakışır bir tesis inşa edeceğiz. Buradaki tesisimize gelen vatandaşlarımız, alt kata kapalı otoparka aracını park edecek. Oradan asansörle üst kata, Kervanhan tesise çıkacak. Onun üstünde çok katlı salonlar olacak. Kahramanmaraş'ta bin kişilik, 700 kişilik, bin 500 kişilik restoran, böyle toplantı salonlarının olmadığını görerek bu şekilde bir projeyi meydana çıkarttık. Onun en üst katını yani terası da VİP salon olarak düşündük. Kahramanmaraş'a dışarıdan gelen çok değerli, çok kıymetli misafirlerimizi oraya alıyoruz. Orada çok güzel bir şekilde ağırlıyoruz. Ondan sonra misafirleri göndermiş oluyoruz. Burası da böyle bir inşallah güzel bir tesis olacak.”

DONDURMA ÜRETİCİLERİNE ÇAĞRI: YÜZDE 17 PAZAR PAYINI YÜZDE 40’A ÇIKARALIM!

Açıklamasında Kahramanmaraş dondurmasının sektördeki payına da değinen Kervancıoğlu, Kahramanmaraşlı dondurma üreticilerine birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Kervancıoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sizinle bir istatistik paylaşayım: Kahramanmaraş dondurmasının Türkiye pazarındaki tüketimi yüzde 17, ben istiyorum ki bunu yüzde 30’a, yüzde 40’a çıkartalım. Malum yüzde 83’lük kısmını Maraş dondurmasının dışındakiler oluşturuyor. Ben kendi sektörümde de buradan şunu söylemek istiyorum: Değerli arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, abilerimiz! Gelin birlik, beraberlik içerisinde olalım. Hep birlikte, bu yüzde 17 rakamımızı, yüzde 30’a çıkartalım, yüzde 40’a çıkartalım. Kesinlikle birlik, beraberlik içerisinde olduğumuz sürece biz bunu başarırız. Onun için sektördeki kardeşlerime birlik ve beraberlik çağrısında bulunuyorum. Biz, birleştiğimiz zaman inşallah hem şehrimizi tanıtımına, hem Kahramanmaraş dondurmasının tüketimini artırmaya hem de şehir ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağız. Tabi bu işin bir de yurtdışı ayağı var. Şu anda 16 ülkede bizim hem dondurmamız hem de tatlılarımız bütün market zincirlerinde, kafelerde, pastanelerde yerlerini aldı. Bizim Kahramanmaraş’ımızın 30 çeşit tatlısını şu anda Amerika Los Angeles'taki market zincirlerinde görüyoruz. Orada yaşayan insanlar bizi hızlı bir şekilde buluyorlar, bize ulaşıyorlar. Geçenlerde Discovery kanalı için İstanbul'da çekim yaptık. Onlar, bu tatlarımızı Los Angeles'ta, Almanya'da görmüşler. Bu tatlıların Kahramanmaraş'ta üretildiğini öğrenmişler. Oradan da bizi buldular. Geçen hafta kahraman şehrimizi tanıtmak için orada güzel çekimler yaptık. Yani hem şehrimizi hem Türkiye'yi dünyaya tanıtmış olduk. Hiçbir zaman hedefsiz insan olmaz. Bu işler hedefle oluyor. Bu işler çalışmayla oluyor. Bu işler dürüstlükle oluyor. Bizim çok çalışmamız, çok emek vermemiz lazım. Bu işi çok sevmemiz lazım.”

KERVAN KATAR PAZARINA GİRİYOR!

Alpedo Kervan Lezzet Grubunun, tatlı ve dondurma pazarındaki payının her geçen arttığına dikkat çeken Kervancıoğlu, son olarak şunları kaydetti: “Kervan Lezzet Grubu olarak 30 ülkeyi kendimize hedef koyduk. Şu anda 24 ülkeyi bulduk şükürler olsun. Katar'da bundan iki ay önce yine böyle bir iş ortaklığımız oldu. Bizi, Katar’a yatırım yapmaya davet ettiler. Dediler ki; siz buraya gelin, size destek olalım, yardımcı olalım! Nasıl yardımcı olacaklar? Nasıl destek olacaklar bize orada? Katar için bir araştırma yaptık. Şu anda Katar'da tatlı üreten hiçbir firma yok. Bize dediler ki; gelin buraya bir tesis kuralım. Biz size yardımcı olalım. Burada tatlıları üretin. Buradan da tatlılarınızı istediğiniz yere satın. Üzerinde çalışıyoruz. İnşallah bununla ilgili de güzel çalışmalarımız var.”

Editör: Haber Merkezi