Ziyareti organize eden Kültür ve Sanat Politikalar Başkanı Ahmet Durmaz ’a eşlik eden il başkan yardımcıları Ömer ÇANKAYA, Turgut SEZAL, Osman Doğan BASTIRMACI ve yönetim kurulu üyesi Selahattin HAMZAOĞLU katılım sağladı.

Ahmet Durmaz ülkemizde ve özellikle Akdeniz’in incisi şehrimiz Kahramanmaraş’ta Müzelerin Önemine vurgu yaparak şunları dile getirdi.  

Müze, sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı, halka gösterilmek için sergilendiği yer veya yapılardır. Müzeler, yalnızca ülke idarelerine ait eserlerin saklanıp, korunduğu yerler değil, toplumun belleğini oluşturan, bilgi ve deneyimlerinin artmasını sağlayan, kişisel beğenilerin gelişmesine de etki eden ortamlardır. Türkiye, özellikle “Medeniyetlerin Beşiği” olarak tanımlanan Anadolu, binlerce yıllık tarihi ile muhteşem bir kültürel mirasa ev sahipliği yapmaktadır. Müzelerimiz ise, bu dünya mirasını aydınlatan, koruyup geleceğe aktaran kurumlarımızın başında gelir” dedi.

Halkla İlişkiler Başkanı Osman Doğan BASTIRMACI; “Şehrimizdeki ilginin pandemi dolayısıyla düşük olduğunu fakat tüm tedbirlerin Müze Müdürlüğümüz tarafından alındığını ve sosyal mesafeli ziyaretlerin açık olduğunu vurgulayıp, 18 yaş altı gençlerimizin ücretsiz ziyaret edebileceğini dile getirdi. Müzeler Haftası her yıl Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından “Uluslararası Müzeler Günü” olarak kabul edilen mayıs ayının 18'inci gününden başlayarak bir hafta kutlanmaktadır bizlerde yönetimdeki arkadaşlarımızla İl Başkanlığımızı temsilen ziyarette bulunduk ve tüm Kahramanmaraş halkının müzelerimize olan ilgisini artırmak için farkındalık çalışması olduğunu belirtti ve Kahramanmaraş’ lı hemşirelerimizi müzelerimizi yeniden hatırlamaya ve keşfetmeye davet ediyorum  DEVA Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı adına tüm Kahramanmaraş’lı hemşehirlilerimizin Müzeler Günü” nü ve “Müzeler Haftası’nı” kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi