TBMM kürsüsünden gerçekleştirdiği konuşmada AKP milletvekillerinin halkın sorunlarından uzak olduğunu belirterek “Gözleri var görmez, kulakları var duymaz” ifadelerini kullanan CHP’li Ali Öztunç, iktidara yönelik “Dolar artıyordu, zam geliyordu; eyvallah. Dolar iniyor, yine zam geliyor. Bu nasıl bir iştir, ne menem bir iştir ki dolar artarken zam, inerken yine zam? Her şeye zam” eleştirisinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Meclis’te gerçekleştirdiği konuşmasında gündeme ve seçim bölgesi Kahramanmaraş’a dair açıklamalarda bulundu.

Öztunç şunları söyledi:

“GERÇEKLERİ GÖRMÜYORSUNUZ”

“Kürsüye her gelen muhalefet partili milletvekili, ülkede yaşanan ekonomik krizi, milletin yaşadığı sıkıntıları dile getiriyor ama maalesef AK PARTİ'liler kulağını buna tıkıyorlar. Gözleri var, görmüyor; kulakları var, duymuyor. Millet perişan, insanlar işsizlikten kırılıyorlar ama siz bu gerçekleri görmüyorsunuz.”

“DOLAR DÜŞTÜĞÜNDE HALAY ÇEKTİRDİNİZ, İNDİRSENİZE ŞU FİYATLARI HADİ”

 “Dolar artıyordu, zam geliyordu; eyvallah. Dolar iniyor, yine zam geliyor. Bu nasıl bir iştir, ne menem bir iştir ki dolar artarken zam, inerken yine zam? Her şeye zam; market ürünlerine zam geliyor, doğal gaza zam, elektriğe zam, akaryakıta zam, her şeye zam geliyor. Dolar düştüğü zaman davul zurna çaldırıp halay çektirdiniz, indirsenize şu fiyatları hadi. Niye indirtmiyorsunuz, indiremiyorsunuz? Çünkü gerçeklerden uzaksınız.”

“KAHRAMANMARAŞ DEDİM, DİLİMDE TÜY BİTTİ”

“Çiftçi perişan. Benim seçim bölgem Kahramanmaraş'a gidin, Elbistan'a gidin, üre gübrenin tonu 13 bin lira arkadaşlar, geçen sene 1.500 liraydı, bu yıl, 2021 Haziran ayında 4.500 liraydı, bugün 13 bin lira. Yazık günah değil mi? Nasıl ekecek bu çiftçi, nasıl biçecek? Kahramanmaraş dedim de dilimde tüy bitti; milletvekili olduğum günden bu yana Kahramanmaraş'ın sorunlarını dile getiriyoruz ama

Editör: Haber Merkezi