Çağlayancerit’te ulaşımdan altyapıya, enerji çalışmalarından okul ve spor komplekslerine, sulama kanallarından dere ıslahlarına kadar belediye, devlet yatırımları ve kalkınma ajanslarının koordineli çalışması sayesinde kış mevsimi öncesi Çağlayancerit adeta şantiye görünümünü andırıyor.

Karayollarının Kısık Mevkiindeki yol genişletme çalışmaları, Akedaş ve Armadaş’ın altyapı çalışmaları, Çağlayancerit Belediyesi ve DOĞAKA ortak projesi Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi inşaatı, okul inşaatları, Hükümet Konağı ve Spor Kompleksi inşaatı, Büyükşehir Belediyesi’nin yol ve kaldırım parke çalışmaları, sulama kanalları ve dere ıslahları ile Çağlayancerit’in onlarca noktasında hummalı bir çalışma yürütülüyor.

KISIK MEVKİİ YOLU GENİŞLEYEREK YÜKSEK STANDARTLARA KAVUŞUYOR!

İlçedeki yatırımlar ve çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, yol konusunda çok hassas olduklarını belirterek ulaşıma her zaman öncelik verdiklerini söyledi. İlçe ekonomisiyle yolun bağlantılı olduğunu ifade eden Başkan Sarıaltun, “Devletimizin birçok kurumu Çağlayancerit’te cansiperhane bir şekilde hizmet veriyor. Yol konusunda çok hassasız. Çünkü ilçe ekonomisi ile yolun direkt bağlantılı olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden ‘yol medeniyettir’ sözünden hareketle de özellikle Kısık Mevkiindeki tehlikeli ve o zor yolları aşmak için hummalı bir çalışma var. Bozlar Mahallemiz ile Çağlayancerit ilçe merkezi arasında yer alan ve yaklaşık 15 kilometreye yakın bu yolun daha yüksek standartlı bir yola dönüşmesi için karayollarımız Kısık Mevkii boyunca genişletme çalışmaları yapıyor. Bununla birlikte heyelan tehlikesi arz eden yerlerde duvar çalışmaları devam ediyor. Toprak ve kaya yapısı itibariyle ekipleri ziyadesiyle zorlayan bu yolda çalışmaları ivedilikle yürüten Karayolları 5. Bölge Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.

ÇAĞLAYANCERİT İLÇE MERKEZİNİN YÜZDE 40’I DOĞALGAZ KULLANABİLECEK!

Akdere Mahallesi ile ilçe merkezi arasındaki ana yolun her iki tarafına da kaldırım çalışmaları yapıldığını dile getiren Başkan Sarıaltun, şöyle konuştu: “Akdere Mahallesi ile ilçe merkezi arasında yaklaşık 3,5 kilometre olan yolumuz sağlı sollu kaldırım olarak vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız. Daha sonra da inşallah ana caddemize aydınlatma projemizi uygulayacağız. Bununla ilgili Akedaş gerekli çalışmaları yapıyor. Bu arada Armadaş’ın da ilçemizdeki altyapı çalışmaları devam ediyor. Doğalgaz hakikaten çağdaş bir yakıt. Daha önceleri Çağlayancerit’e doğalgazın gelmesi hayal gibi gelirdi insanlara. Bu kış inşallah ilçe merkezinin yaklaşık yüzde 40’ı doğalgaz kullanıyor olacak. Biz de halkımız da bu hizmetlerin gelmesinden çok mutlu oluyoruz.”

SPOR KOMPLEKSİNDE SONRA GELİNDİ!

Çağlayancerit’in ilk ve tek çok amaçlı spor kompleksinin inşaatının bitmek üzere olduğunu aktaran Başkan Hanifi Sarılatun, şu açıklamalarda bulundu: “Yine gençlerimize dönük spor kompleksimizin inşaatında sona gelindi. Yaklaşık 1 ay içerisinde faaliyete geçmesini öngörüyoruz. Spor kompleksimiz yaklaşık 9,5 liralık bir yatırım. Gençlerimiz burada her mevsim birçok spor dalında kendilerini geliştirebilecekler. Daha önce de kent merkezine Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve belediyemiz işbirliğinde bir Turizm Kompleksi yapmıştık. Burayı da halkımızın istifadesine sunduk. Bunun içerisinde kafeterya, çok amaçlı salon, konferans salonu, yöresel ürünlerin teşhir alanları ve Kent Müzesi kurulmuştu. Şu an Kent Müzesine materyal edinme sürecindeyiz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkıları, belediyemizin de aydınlatma ve çevre düzenlemesiyle çocuklarımız ve gençlerimiz için İstiklal Mahallemize de bir halı saha kazandırdık. Gençlerimiz, maç saati almak için sıraya giriyorlar. Gençlerimiz ziyadesiyle mutlu oldu, dolayısıyla bizler de çok mutlu olduk. Allah nasip ederse kış mevsiminde de gençlerimizi spora yöneltmek için kapalı halı saha yapmayı düşünüyoruz.”

“CEVİZ İŞLEME VE PAKETLEME TESİSİ’NİN TEMELİ ATILDI!”

Çağlayancerit ilçe ekonomisinde önemli bir yeri olan cevizin katma değerini artırmayı hedefleyen Ceviz İşleme ve Paketleme tesisinin temelinin atıldığını kaydeden Sarıaltun, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Akdere ve İstiklal Mahallelerimiz arasında yaklaşık 7 milyon lira civarında yatırım tutarı olan Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisimizin temelini attık. İnşaatı devam ediyor. Tesisimiz, faaliyete geçtiğinde inşallah Çağlayancerit’in çok büyük bir problemi daha çözülmüş olacak. Hükümet Konağı inşaatımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Hükümet Konağımız da inşallah 2022 yılı içinde hizmet vermeye başlayacak. Diğer taraftan okul inşaatlarımız var. İstiklal ve Fatih okullarımızın inşaatları da ivedi bir şekilde devam ediyor. Ayrıca Akdere Mahallemizde Büyükşehir Belediyemizin Zorkun Göleti sulama kanalı çalışmaları var. Bu çalışma da yine yol çalışmalarına paralel bir şekilde ilerliyor. Bunun yanında sulama ishale hatları ve dere ıslahları da var. Özellikle Uludere ve Rumeli Deresi ıslah çalışmaları devam ediyor. İnşallah çok kısa bir zamanda da bu çalışmalarımız tamamlanmış olacak.  Güzel ilçemiz Çağlayancerit, şu anda bir şantiye görünümünde. Ülkemizin zorlu şartlarında halkımızın refahı ve memnuniyeti için gayret gösteriyoruz. Bu çalışmalardan kaynaklı halkımıza verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz. İnşallah çok kısa bir zamanda bu çalışmaları nihayete erdirip halkımızın istifadesine sunacağız. İlçemize hizmet alım durumlarında desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen TBMM İçişleri Komisyon Başkanımız ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Celalettin Güvenç’e ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör’e çok teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi