15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, 6 yıl önceki hain darbe girişiminde şehit olan 251 ‘Demokrasi Şehidi’nin anısına Onikişubat Belediyesi ve Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği işbirliğinde ‘15 Temmuz Şehitleri Adına Toprağa Kök Salıyoruz’ temasıyla EXPO 2023 Rekreasyon Alanı’nda 251 zeytin fidanı dikildi. Şehitlerin adını Uluslararası EXPO 2023 Rekreasyon Alanı’nda da yaşatmak adına düzenlenen programa Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürü Mutlu Kaya, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal, Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ali Osman Emrehan ve Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yıldırım Demir, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda aileler ve öğrenciler katıldı.

Protokol mensuplarınca toprakla buluşturulan 251 yetişkin fidana, 251 şehidin isimlerinin olduğu plakalar takıldı. Fidanların can suyunu ise yine protokol mensupları ve çocuklar döktü.

“251 fidanımızı, 251 şehidimize ithafen toprakla buluşturuyoruz”

Fidan dikiminin ardından açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, 251 fidanı, 251 şehide ithafen toprakla buluşturduklarını belirterek, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e program için teşekkür etti. Vali Coşkun, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak şehitliğimizi ziyaret ettik. Ulu Camii’nde şehitlerimiz adına okunan Mevlid-i Şerif’in ardından Onikişubat Belediyemiz ve Yardım Eli Derneği’nin iş birliğinde düzenlenen 251 fidan dikme etkinliğine katıldık. Öncelikle Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek’e ve derneğimizin yetkililerine çok teşekkür ediyorum, hepsinden Allah razı olsun. Bugün 251 fidanımızı, 251 şehidimize ithafen toprakla buluşturuyoruz. Bu yetişkin fidanlarımız İnşallah hem büyüyecek ve meyve verecek hem de şehitlerimizin adını yaşatacak. Aziz şehitlerimize bu vesileyle bir kere daha rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Bugün özgür bir şekilde ülkemizde yaşıyorsak şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Hayatta olan gazilerimize de sağlık, afiyet, hayırlı uzun ömürler diliyorum. Aziz şehitlerimize rahmet olsun” ifadelerini kullandı.

“Şehitlerimiz kıyamete kadar milletimizin gönüllerinde olacak”

“Vatan ve bayrak uğruna şehit düşen kahramanlar için ne yapsak azdır” diyerek sözlerine başlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise şehitlerin isimlerini hiçbir zaman unutturmayacaklarını vurgulayarak, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri bağlamında Onikişubat Belediyemiz ile Yardımeli Derneğimizle beraber 251 şehidimizin isimlerini yaşatmak ve bir fidan dikerek yanlarında olduğumuzu belirtmek için Valimiz öncülüğünde güzel bir program düzenledik. İşin doğrusu, bu ülke için canını feda eden, kanını akıtan şehitlerimiz için yaptığımız bu çalışmalar son derece sembolik. İnşallah gelecek dönemlerde çok daha önemli çalışmalar yapacağız. Şehitlerimizin isimlerini unutturmayacağız, ailelerinin her zaman yanlarında olacağız, yardımcıları olmaya gayret edeceğiz. Bugün de bizlerle beraber sayın Valimize, Yardımeli Derneği’nin çok değerli temsilcilerine ve ailelerimize teşekkür ediyorum. Hiç endişe etmesinler, şehitlerimiz kıyamete kadar milletimizin gönüllerinde olacak. Allah’ın yardımıyla da unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehit ailelerimize de sabırlar diliyorum. Bu ülkenin her bir karışında şehit kanı vardır. Bu ülkenin kaderi böyledir. Birliğimizi, beraberliğimizi devam ettireceğiz. Programımıza katılan, fidanlarımızı toprakla buluşturan herkesten Allah razı olsun” dedi.

“Fidanlar, şehitlerimizin adıyla yaşamaya devam edecek”

Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ali Osman Emrehan da dikilen fidanlar var oldukça şehitlerin isimlerinin yaşayacağını belirterek, “Ümit ediyorum ki bu ağaçlarımız yıllarca yaşayacaktır. Birçoğumuz ölüp gideceğiz ama Erol Olçok’lar, Ömer Halisdemir’ler bu ağaçlar var oldukça unutulmayacaklar. Onların adıyla yaşamaya devam edecekler. Tüm şehitlerimize Allah’tan mağfiret diliyorum. Sütçü İmam’ın memleketi, kahramanlar yatağı, şairler şehri Kahramanmaraş’ta bulunmaktan mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

Fidan dikiminin ardından şehitler adına dualar edildi.

Editör: Haber Merkezi