Başkan Gürbüz, “Yetimler, müminin Hacer-ül Esved taşıdır”

Elbistan Belediyesi ve hayırsever vatandaşların katkıları ile inşa edilen ve 1300 yetim çocuğunun eğitim alacağı Yetim Koordinasyon Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bölgenin en büyük, Türkiye’nin ise ikinci büyük olma özelliğini taşıyan Yetim Koordinasyon Merkezinin açılışında konuşan Belediye Başkan Mehmet Gürbüz, “Yetimler, müminin Hacer-ülEsved taşıdır” ifadesini kullandı.

Şehit Er İsrafil Kargı parkı içerisinde hizmete açılan Yetim Koordinasyon Merkezinin açılışına, Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı, Elbistan İlçe Müftüsü Hacı Mustafa Kılınç, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Tıraş, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Av. Halil Köse, Belediye Meclis Üyeleri, Yetim Çocukları ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Yetim Koordinasyon Merkezi dualar eşliğinde kurdele kesilerek hizmete açıldı. Açılış konuşması yapan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Bugün burada, duvarı, çatısı, penceresi ve odası olan bir yapıyı değil; bize emanet olan yetimlerimizin mahzun kalbini sevgiyle ve şefkatle kuşatacak bir yuvanın kapılarından gireceğiz” dedi.

Başkan Gürbüz konuşmasının devamında, “Elbistan Belediyesi olarak, hayırseverlerimizin katkılarıyla hayata geçirdiğimiz Yetim Koordinasyon Merkezimizin açılışını yapmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün burada, duvarı, çatısı, penceresi ve odası olan bir yapıyı değil; bize emanet olan yetimlerimizin mahzun kalbini sevgiyle ve şefkatle kuşatacak bir yuvanın kapılarından gireceğiz. ‘Yetimler, müminin Hacer-ül Esved taşıdır’ şiarıyla göz nurumuz olan yetimlerimiz için birçok sosyal ve kültürel etkinliklerin yer aldığı güzel ve anlamlı bir projede yer almak çok özel bir duygu.

1300 yetim çocuğu yaralanacak

Elbistan konaklarından esinlenerek hayırseverlerimizin desteği ile açılışını gerçekleştirdiğimiz Yetim Koordinasyon Merkezimizden 1300 çocuğumuz yararlanacak. Yetim Koordinasyon Merkezinde, çocuklar için eğitici etkinlik alanları, sinema ve müzik odası, beceri atölyesi, oyun bölümleri yer alacak. Onlar için her şeyin düşünüldüğü bu merkezde, yetim gönüllerini çepeçevre saracak birçok faaliyet imkânı sunacağız. Tüm evlatlarımızın mutlu, güzel ve sağlıklı bir hayat yaşaması hepimizin temel gayesidir. Elbistan Belediyesi olarak çocuklarımızın hayatına katkı sunacak bütün projeleri önemsiyoruz. Elbistan’ı yönetirken; 7’den 70’e toplumun tümünü kucaklayacak projelerle gönüllere dokunmayı da en önemli görev olarak addediyoruz.

Bu yuva, mutluluğu en çok hak eden yetim çocuklarımızın yüzünü güldürecek

Biz, Elbistan’ı mutlu insanların şehri haline dönüştürme gayretindeyiz. İşte bu yuva da mutluluğu en çok hak eden yetim çocuklarımızın da yüzünü güldürecek, onların yaşamlarına özel dokunuşlara ev sahipliği yapacak. Yetim Koordinasyon Merkezimiz ile sosyal belediyecilik hizmetlerimizi de farklı boyuta taşımış olduk. Çocuklarımızın gözlerindeki tebessümü şimdiden görebiliyorum. Biz onların gönüllerini asla üşütmeyeceğiz. Onların sevinçlerine ortak olup gözümüzün nuru gibi görerek koruyup kollayacağız.

Bugün burada kentimizin örnek teşkil edecek bir güzelliğinin yansımasını da gördüğümüzü hatırlatmak isterim. Can Kulağı platformu bünyesindeki bu gönül yuvamızın kentimize kazandırılmasında merhamet duygusu vücut buldu diyebiliriz. Elbistanlının gönül zenginliğine, mazluma el uzatmadaki yarışına şahitlik ediyoruz. Her bir tuğlasında, hayırda yarışan hemşerilerimizin desteği ile bu eser ortaya çıktı. Peygamber efendimiz, yetime el uzatana ebedi hayatta iki parmak gibi yakın olacağının müjdesini vermektedir. Bu şiarla ‘bir başkasının derdine merhametle dokunmaktan bize yeter’ diyerek bu kutlu hizmet için elini taşın altına koyan saygıdeğer hayırseverlerimiz Ekrem Karagenç, Levent Bakoğlu, Murat Polat ve Ahmet Özalp’a şükranlarımı sunuyorum. Allah hepsinden de razı olsun.

İnşallah Yetim Koordinasyon Merkezimizde el birliği ile yetimlerimize mahzunluklarını unutturmanın gayesi içinde olacağız. Şehrimize ve çocuklarımızla ailelerine hayırlı uğurlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi