Başkan Çabukel; Bizlere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile cennet vatanı armağan eden başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları  ve bütün şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla anıyorum’’ dedi.

Her türlü hain düşünce ve emellere rağmen şanlı bir tarihe ve büyük bir medeniyet birikimine sahip olan büyük milletin, özgürlük ve bağımsızlığının simgesi olan cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıl dönümünün büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz.

Cumhuriyetimiz, Yüce Türk milletinin bin yıllık şanlı tarihinde ulaştığı en parlak ve en muhteşem yönetim biçimi olmuştur.

Çağlara medeniyet mührünü vuran milletimiz, milli mücadele sırasında yaşanan zor şartlara rağmen istiklalinden vazgeçmeyerek nasıl bir var olmak şuuru ortaya koyduysa, zaman boyunca yaşayacağımız her sıkıntılı dönemi de aynı ruh ve inançla aşmaya kararlı olduğunu tüm dünyaya ispatlamıştır. Cumhuriyet; insan yaşamına ve toplumsal düzene, aklın ve bilimin öncülüğü ile yön verilmesini kabul eden özelliğiyle bir aydınlanma sürecidir. Bize göre, cumhuriyete sahip olmak yeterli değil, ona layık olmakta gereklidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ey yükselen nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz”.......  Bu vatan için gözlerini kırpmadan şehit ve gazi olan başta Atatürk ve Silah arkadaşları olmak üzere, bugüne kadar şahadet şerbetini içen Mehmetçiklerimiz ile ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.Ruhları şad mekanları cennet olsun, Kahramanmaraşlı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi