İlk olarak Teknokent’i ziyaret eden Başkan İleri, Avşar Mahallesi, Batı Çevre Yolu Bulvarı’nda incelemelerde bulunarak, 7. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nı gezdi. Başkan İleri ve beraberindeki heyet, daha sonra Kafum Fuar Alanı’nda ‘Net Konuşalım’ programına katıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Beledi Başkanı Hayrettin Güngör ve AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel’i makamında ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, Kahramanmaraş temasları hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“KAHRAMANMARAŞ HAKİKATEN KÜLTÜR VE EDEBİYAT ALANINDA ÖN PLANA ÇIKAN BİR ŞEHRİMİZ”

Kahramanmaraş ziyaretinin verimli geçtiğine değinen Ömer İleri, “Gerçekten çok verimli bir program yaptık. Öncelikle 7 Güzel Adam Müzemizi gezdik.  Kahramanmaraş'ımızın edebiyat ve kültür alanında ne kadar önemli bir şehrimiz olduğunu tekrar beraberce gördük. Takiben Tekno Parkımızı ziyaret etti, onu takiben kitap fuarımıza giderek gençlerimizi bir araya geldik. Ve blok zincir teknolojisi üzerinde evet çok güzel verimli bir söyleşi yaptık. Kahramanmaraş hakikaten kültür ve edebiyat alanında ön plana çıkan bir şehrimiz, çok güzel bir şehrimiz. Ama sevinerek görüyoruz ki, teknoloji alanında da çok ciddi bir kıpırdama var, girişimler var” dedi.

“TÜRKİYE YOLUNA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR”

Açıklamasının devamında milli duruş vurgusu yapan Ömer İleri, “Teknoloji projeleri var, çok ciddi yatırım yapan yazılım firmaları var. Bunun hepsi tabi çok güzel gelişmeler. Şunu da eklemek istediğim bütün Türkiye'de asla benzer bir tabloyu görüyoruz. Türkiye hakikaten adeta içi içine sığmayan ve teknoloji alanında çok ciddi sıçrama yapmak üzere olan bir ülke görünümünde. Maalesef malum çeşitli gündem maddeleriyle siyasetin gündemini kaydıranlar, negatif bir portre çizmeye çalışanlar, milli bir duruş sergileyemeyenlerin mevcut olduğu bu durumda sevinerek görüyoruz ki, Anadolu'nun gündemi farklı, Türkiye'nin gündemi farklı. Türkiye yeniden büyük ve güçlü Türkiye olma yoluna emin adımlarla ilerliyor. Çeşitli çevreler ne yaparlarsa yapsınlar bizim bu görüşümüzü tabii ki durmayacak, yavaşlamayacak. Emin adımlarla Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu yürüyüşümüzü devam ettireceğiz. Türkiye sadece teknoloji alanda değil, kültürel alanda çok ciddi bir devinim içerisinde şuan. Sözgelimi 2 gün kadar önce AKM’nin açılışındaydık. Orada çok güzel bir tesisin çok güzel bir merkezin Türk Sanat ve kültür hayatına kazandırıldığına şahit olduk. Buradaki kitap fuarı da hakikaten çok cıvıl cıvıl, enerjik ve dinamik bir şeyi görüntü veriyor. 200 binden fazla ziyaretçisi olmuş bugüne kadar. Bu tabii ki, çok güzel bir rakam. İçeride büyüklü küçüklü, genç yaşlı, birçok okuyucuya hitabeden kitapların olduğunu gördük, yazarlarımızı gördük. Gençlerimiz orada bütün kitap stantlarını gezerek ve bunlardan etkilenerek etkileşim içerisinde olarak kitapları seçiyorlardı bu da tabi ki çok güzel. Eminim ki, bunlar gelişerek devam edecek. Belediye başkanımızın liderliğinde daha farklı daha güzel daha geniş kapsamlı etkinliklerde görüyor olacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“KAHRAMANMARAŞ'TA GÖRDÜĞÜMÜZ HER FİRMANIN DOLU DOLU ANLATACAK BİR PROJESİ VAR”

Kahramanmaraş’ta firmalarının projeleriyle önemli yatırımlar yaptığına dikkat çeken Başkan İleri, konuşmasının sonunda; “Kahramanmaraş'taki teknopark şuan tam ful dolu durumda, 50 tane firma var, içerisinde bu çok güzel. Hatta Teknokent alanını genişletmek, binasını genişletmek için fırsat kolluyor vaziyette, bu çok güzel bir gösterge. Anadolu her yanı böyle aslında ama Kahramanmaraş'ta gördüğümüz her firmanın dolu dolu anlatacak bir projesi var. Özellikle bazı firmalar insan kaynak noktasında ciddi yatırımlar yapıyor Kahramanmaraş'a. İstanbul'da belki Ankara da yapabileceği işi getirip Kahramanmaraş'ta yapan girişimcilerimiz var. Bu da Kahramanmaraş adına gerçekten çok ümit verici bir durum. Ben de inanıyorum ki, bu girişimler ve daha da kuvvetlenerek devam edecek. Kahramanmaraş'ın bu alanda yolun açık olduğunu da düşünüyorum. Tekno Parkımızın yeni yapılanması idari yapısı gerçekten ümit verici bir durumda. Dediğim gibi rağbet de yüksek. İlerleyen süreçte daha güçlü ve daha önemli başarı hikayeleri beraberce görüyor olacağız diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi