İlk tur da Türkiye geneli 71 genç kutsal topraklara uçtu. Ayrıca Umre hizmetinden Açık öğretim fakültesi öğrencilerinin de faydalana bileceği belirtildi.

Bu kapsamda Kahramanmaraş İl Müftülüğü Diyanet İşleri Başkanlığınca 25 yaşını doldurmayan, “Haydi Üniversiteli Gençler Umreye sloganıyla başlatılan özel Umre ziyaretine gidecek Üniversiteli öğrencilere yönelik bir çalışma başlattı. İl Müftüsü Celal Sürgeç’in talimatıyla İl Müftü Yardımcısı Davut Polat, Beyazıt Kanat ile Hac Ve Umre Hizmetleri Müdürü Osman Aydın tarafından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Kredi Yurtlar Kurumunda tanıtım afişleri dağıtıldı.

İl Müftülüğü heyeti,  KSÜ Rektörlüğü, İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ile KYK Müdürlüğüne bilgi amaçlı ziyaretler düzenleyerek broşürler dağıtıp görüş alışverişinde bulundu. İlk turda Türkiye geneli 71 Üniversiteli genç kutsal topraklara gönderildi. İlk grupta Kahramanmaraş’tan iki öğrenci yer aldı. 

Hac ve Umre Hizmetleri Müdürü Osman Aydın tarafından seminer verilen Üniversiteli öğrenciler hayatlarının dönüm noktası olabilecek müstesna bir yolculuğa adım atmanın heyecanını yaşadılar. Umreye gitmek isteyip de imkânı olmayanlar için belediyeler, STK’lar, hayırseverler olabileceğinden bahsedildi.

Özel umre turu düzenlenmesiyle ilgili Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç konuyla ilgili açıklamasında; Diyanet olarak Kutsal topraklara yapılacak Umre yolculuğu ile Üniversiteli gençleri kalplerini yeniden imar etmeyi, manevi dünyalarına yeni ufuklar açmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Müftü Sürgeç açıklamasında, “Öğretim üyelerinin rehberliğinde umre yapacak öğrenciler Mekke’de kalış süresi 4-5 gün, Medine’de 2 gün olacak şekilde 3 kişilik odalarda toplam 7 gün olarak planlanmıştır. Mekke’de otellerden Kâbe’ye ulaşım servislerle sağlanacak, Medine de ise Mescid-i Nebevi’ye yürüme mesafesinde olacaktır. Ücretler kişi başı diğer turlara göre hayli ucuz fiyat avantajı ile yaklaşık yarı fiyatına 2.250 TL olarak belirlenmiştir.
Kayıtlar nasıl yaptırılacak?

Umreye gitmek isteyenler ilan edilen umre turuna ait banka kodu ile anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilât hesabına ücretini peşin veya taksitli olarak yatırabilecek. Bu kapsamda, öğrenciler, il/ilçe müftülüklerine müracaat ederek veya elektronik ortamda hac.diyanet.gov.tr adresinden kayıtlarını yapabileceklerdir. Müftülüğe geçerlilik süresi en az 1 yıl olan pasaport teslim edilecek.

Taksit imkânı. İsteyenlere ilgili bankalarca taksit imkânı da sunulmaktadır. 

Gidiş tarihleri 22 Şubat ile 24 Mayıs tarihleri arasında 51 tur üzerinden düzenlenecektir. Detaylı bilgi için hac.diyanet.gov.tr adresine, İl ve İlçe Müftülüklerine müracaat edilebilir. Bu vesile ile umreye gidecek üniversiteli gençlerin ibadetlerinin şimdiden kabulünü yüce Allah’tan niyaz ederim.” Şeklinde konuştu.                                                      

HABER: HACI ALİ GÜNEÇIKAN/ DİYANET TV
Editör: Haber Merkezi