Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin (KSÜ) yiğit bozkurtları, artan terör olaylarında şehit olan güvenlik güçleri ve geçen yıl Ege Üniversitesinde pkknın şehir yapılanması tarafından haince, kalleşce bıcaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için yürüyüş düzenledi.

KSÜ Avşar yerleşkesinde toplanan ülkücüler, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nden Fen Edebiyat Fakültesi'ne kadar yürüdü. Terör örgütü aleyhine slogan atıp, fakülte önünde basın açıklaması yaptılar.

KSÜ Ülkücüleri adına açıklamayı okuyan KSÜ Teşkilat Başkanı Osman Mete Kutlu, şehitlerin ülkenin bölünmez bütünlüğü için verildiğini hatırlattı.

Anadolu'da neredeyse şehit ateşinin düşmediği mahalle kalmadığını belirten Kutlu, "Şehitsiz günümüzün olmadığı şu günlerde, Kahramanmaraşımız daha iki gün önce bir evladını şehit vermişken, bugün yine şehit ateşi Afşin ve Göksun ilçelerimize düşmüştür" dedi.

Devletin ve milletin bu zorlu süreçte eskisinden daha güçlü çıkacağından emin olduğunu vurgulayan Osman Mete Kutlu, şunları söyledi:  "Devletimizin ve milletimizin her türlü bölücü ve terör odaklı saldırılar karşısında dimdik ayakta duracağına inancımız tamdır. Arkasında Allah'tan başka kimsesi olmayan, bastığı topraklara vefalı, bayraktan, vatandan nasibini almış, Anadolu'nun başı dik, gözü kara çocukları adına konuşuyorum. Sütçü İmam Üniversitesi eğitim öğretim yuvasıdır. Bu yuvadan vatana, millete hayırlı fertler yetişir. Bu üniversitede devletin askerine, polisine kurşun atan, molotof atan, taş atan eller kalem tutamaz."

Ege Üniversitesinde eğitim görürken terör örgütü PKK yandaşları tarafından öldürüldüğünü öne sürdüğü Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybettiği olaya göz yuman yöneticilerin görevlerinin başında olduğunu dile getiren Kutlu, şunları kaydetti:"Vatanına, milletine daha iyi hizmet etmek için Ege Üniversitesinde eğitim gören Fırat Yılmaz Çakıroğlu, bölücü terör örgütü PKK'nın üniversite yapılanması tarafından kalleşçe, alçakça, kahpece şehit edilmiştir. Çakıroğlu'nun ölümünün ardından 1 sene geçmesine rağmen acımız da, kinimiz de hala tazedir."

Yürüyüşe çok sayıda öğrenci katılırken anma sonrası grup sessiz bir şekilde dağıldı.
Editör: Haber Merkezi